avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ACORDAREA IN CONCRET A PENSIEI DE INTRETINERE MINOR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ACORDAREA IN CONCRET A PENSIEI DE INTRETINERE MINOR

O hotarare a Judecatoriei,ramasa definitiva si irevocabila prin neapelare,dispune acordarea unei pensii de intretinere pentru un minor.
Aceasta hotarare,mai trebuie investita cu formula executorie si pusa in executare silita,sau exista alta modalitate in acest caz ?
Tatal,care trebuie sa dea pensia de intretinere,nu are servici,dar are bunuri materiale.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 21:57, 14 Septembrie 2010
Daca tatl isi indeplineste de buna voie obligatia de intretinere nu mai este necesar investirea cu formula executorie.
Daca, in schimb, tatal nu isi indeplineste obligatiile stabilite prin hotarare judecatoreasca va fi nevoie de investire cu formula executorie pentru parcurgerea etapelor executarii silite.
Conf Codului de pr. civ. hotararile avand ca obiect pensie de intretinere sunt executorii de drept. Fiind executorii de drept, nu mai este necesara si investirea cu formula executorie.
m_ella2005 a scris:

Conf Codului de pr. civ. hotararile avand ca obiect pensie de intretinere sunt executorii de drept. Fiind executorii de drept, nu mai este necesara si investirea cu formula executorie.

Sa inteleg ca sentinta se poate pune in executare de un executor judecatoresc,fara a fi investita cu formula executorie ? Fiind vorba de pensie de intretinere ?
asemenea sentinte sunt executorii de drept.
athe a scris:

asemenea sentinte sunt executorii de drept.

In cazul in care tatal,ce trebuie sa acorde pensia de intretinere,nu are servici,cum trebuie procedat ptr.obtinerea pensiei ptr.copil,avand in vedere ca acest copil trebuie sa fie ingrijit si are nevoie de acei bani ?
Tatal,are bunuri,ce ar putea fi scoase la licitatie,prin executare silita. In acest caz,va trebui investita sentinta ? Sau,executorul judecatoresc poate executa silit pe cineva,fara a avea investita cu formula executorie o sentinta ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

6 ani!!!dosar penal,ucidere din culpa siminuk siminuk buna ziua,acum 6 tatal meu a fost implicat intr-un accident rutier si a murit(tatl meu era pieton si a fost lovit de un tir).Dupa ani de procese s-a dat o ... (vezi toată discuția)
Neplata cheltuieli de judecata ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! In conditiile in care, s-a emis o sentinta in urma cu exact un an (noiembrie 2009) intr-un proces intentat de catre mine, pentru majorare ... (vezi toată discuția)
Cum procedez in cazul in care nu primesc pensia alimentara pentru un copil care imi este incredintat spre educatie si crestere? conium conium Buna ziua , va rog sa ma consiliati cum trebuie sa procedez in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentarea in conditiile in care ... (vezi toată discuția)