avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA monografie contabila platitor tva in Romania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

monografie contabila platitor tva in Romania

Buna ziua,
Va rog respectuos sa ma ajutati cu o monografie contabila privind o achizitie de marfuri din UE.Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
1.am facut luna aceasta o achizitie de 1.500 euro(am depasit plafonul de 10.000 euro) sunt platitor de TVA,doar pt achizitiile din UE,am primit factura furnizorului fara TVA
2.voi plati TVA 360 euro(convertibili in lei) in Romania...
CUM voi face inregistrarile in Contabilitate?Voi include TVA in pretul de achizitie?
371=401 1500 euro
371=.... 360 euro
Multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 16:20, 14 Septembrie 2010
exact, tva achitata prin formularul 301 se include in pretul de achizitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii achizitionari din afara tarii marcucarolina marcucarolina Buna seara, Imi spune-ti si mie va rog frumos daca cumpar mobila din POLONIA ce trebuie sa fac din punct de vedere declarativ pentru o firma platitoare de ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna seara.As avea si eu nevoie de o monografie contabila privind: -achizitia de marfa second-hand ,intracomunitara,de la furnizori neinregistrati in scopuri ... (vezi toată discuția)
Tva - livrari in lant?! Izolda.Raduly Izolda.Raduly O societate neplatitoare de TVA din Romania achizitioneaza produse din Roma, de la un furnizor inregistrat in scopuri de TVA in Italia, in valoare de 45.000 ... (vezi toată discuția)