avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA - livrari in lant?!
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA - livrari in lant?!

O societate neplatitoare de TVA din Romania achizitioneaza produse din Roma, de la un furnizor inregistrat in scopuri de TVA in Italia, in valoare de 45.000 euro, marfuri pe care le revinde catre o societate inregistrata in scopuri de TVA in perugia, Italia la pretul de 75.000 euro. Marfurile sunt transportate de la Roma la Perugia. Societatea din Romania activeaza ca un cumparator-revanzator. Bunurile nu parasesc teritoriul Italiei.

Intrebare: Care sunt prevederile legale cu privire la TVA din punctul de vedere a societatii din Romania atat la achizitie, cat si la revanzare? Care vor fi monografiile contabile? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 17:51, 19 Aprilie 2022
Obligatii referitoare la TVA in Romania nu exista pt ca marfa nu ajunge in Romania.

Dvs va trebui sa luati legatura cu un consultant fiscal din Italia pt ca aveti obligatia inregistrarii in scop de TVA in Itlaia , sa faceti achizitia de marfa pe codul IT si sa vindeti mai departe cu TVA italian catre clientul din Perugia.

Veti deduce TVA italian la achizitiile din Italia si veti colecta TVA la vanzarile din Italia prin decont de TVA depus la fiscul italian in baza legislatiei de acolo.

In Romania veti inregistra achizitia : 371 = 401
446 = 401 ( valoarea TVA de pe factura din Italia )
si vanzarea 4111 = 707 si
4111 = 446 ( valoarea TVA italian )

Impozitul se plateste aici si se calculeaza ca micro sau profit depinde cum e firma dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile achizitii china toareanelia toareanelia Achizitionam din China echipamente de joaca , platesc in vama TVA , acest TVA cum va fi inregistrat in contabilitate , cu valoarea platita in vama se poate ... (vezi toată discuția)
Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)
Documente materiale revandute tincuta30 tincuta30 Avem urmatoarea situatie: Firma B, din Romania, inregistrata in scopuri de TVA este cumparator - revanzator de materiale constructii. Achizitioneaza materiale ... (vezi toată discuția)