avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... redeschidere dosar suspendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

redeschidere dosar suspendat

Buna ziua!
Instanta a suspendat un dosar (1) pana la solutionarea altui dosar (2) de a carui rezolvare depinde solutia dosarului (1) suspendat.Al doilea dosar s-a solutionat, hotararea ramanand definitiva si irevocabila prin nerecurare.
Intrebarile meele sunt urmatoarele:
1.Trebuie sa fac eu cerere de redeschidere a dosarului suspendat sau il redeschide instanta din oficiu?
2.Daca trebuie sa fac eu cererea, ce taxa de timbru se plateste sau nu se plateste taxa de timbru?
3.Imi este necesara pentru redeschiderea dosarului suspendat, hotararea data in dosarul al doilea cu mentiunea ca este definitiva si irevocabila?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 14:25, 14 Septembrie 2010
Faceti o cerere de repunere pe rol aratand ca motivul pentru care a fost suspendat nu mai exista, anexati si copia dupa hotararea def.si irev.din celalalt dosar.
Cererea de repunere pe rol se face de partea interesata Taxa de timbru este de 50% din taxa platita pentru actiunea initiala.
Nu se datoreaza taxa de timbru in acest caz.

Cererea de repunere pe rol se timbreaza atunci cand suspendarea se datoreaza partilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine solicita repunerea cauzei pe rol? baietzika baietzika instanta a suspendat actiunea pt o cerere de interventie intre timp solutionata. cine afce repunerea pe rol instanta sau partile. si se mai plateste iar taxa ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru judiciar olaroiu olaroiu Doresc sa fac o cerere de repunerea cauzei pe rol și reluarea dezbaterilor, intr un dosar aflat la curtea de apel si suspendat până la soluţionarea ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces conform art. 244, pct. 1 cod procedura civila Mihai Pop Mihai Pop Buna seara, Procesul a fost suspendat in baza art 244 p.1 in 25 ianuarie. Incheierea prin care s-a dispus suspendarea se comunica partilor aflate in proces? ... (vezi toată discuția)