avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatiile ITM ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatiile ITM ?

as dorii sa stiu daca ITM are obligatii privid verificarea legalitatii desfacerii CIM sau doar constata acest lucru si aplica stampile cu ochii inchisi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 14 Septembrie 2010
Desface ctr de munca al salariatului dupa decizia de incetare a ctr de munca prezentata de catre angajator ,nu verifica legalitatea ei.
ITM-ul trebuie sa verifice daca s-a respectat legea cand s-a emis decizia de incetare a contractului de munca (daca salariatul a facut cerere, daca s-a urmat procedura cercetarii disciplinare in cazul desfacerii contractului ptr. motive de indisciplina, etc., daca s-a inmanat angajatului comunicarea de preaviz de 20 de zile lucratoare in cazul desfiintarii locului de munca).
OROSZ ANDREI a scris:

as dorii sa stiu daca ITM are obligatii privid verificarea legalitatii desfacerii CIM sau doar constata acest lucru si aplica stampile cu ochii inchisi?

Verificarea legalitatii desfacerii unui c.i.m. o face numai instanta de judecata .. ITM-ul constata doar incalcarea legislatiei muncii si nu are atributii jurisdictionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegeri cu angajatorul-disponibilizare eleonora78 eleonora78 Buna ziua, dacama poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog! Am primit o comunicare din partea angajatorului ca mi se desfiinteaza postul din cauza ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva ? vacheron vacheron Buna seara.. as dori, daca se poate, sa va cer parerea intr-un caz recent patit de prietena mea. In urma cu 2 zile, i s-a adus la cunostinta, verbal, ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Inchidere cim marianapirvu marianapirvu poate o societate sa-mi inchida contractul de munca cu art 61 a? trebuie sa intocmeasca un raport? sau trebuia sa-mi inmaneze instiintari cu privire la acest ... (vezi toată discuția)