avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Probleme la infiintarea firmei - depozitul necesar?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Probleme la infiintarea firmei - depozitul necesar?

Buna ziua

Apelez la sfatul Dvs. deoarece ma aflu intr-o situatie dificila pe care nu reusesc sa o rezolv. Sunt pe ultima suta de metri sa infiintez o firma, mai am de depus actele la Reg Com, si ma lovesc de urmatoarea problema. Obiectul de activitate al firmei va fi de comert prin intermediul unui site. Obiectele comercializate nu le voi tine pe stoc. In masura in care voi avea comenzi voi achizitiona si eu obiectele comercializate. In acest moment cel care se ocupa de infiintarea firmei imi spune ca am nevoie de depozit si ca depozitul nu poate fi in locul in care se afla sediul social deoarece acesta are destinatie locativa (o garsoniera). Totusi mi se pare aberant sa am nevoie de depozit deoarece eu nu lucrez cu stocuri, iar produsele pe care le comercializez nu le achizitionez decat in masura in care am comenzi. Mentionez ca produsele comercializate vor fi dibluri, suruburi, cuie etc. Le iau de la fabrica, le pun la curier si "la revedere", nu le tin pe stoc ca sa le vand prin magazin "clasic".
Ce domeniu Caen ar trebui autorizat astfel incat sa evit problema legata de depozit. Am vazut multe magazine online care functioneaza doar pe net fara ca actionarii firmei sa detina si un magazin clasic. Astept cu interes opiniile dvs.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: smart accounting business srl , Contabil 13:17, 9 Martie 2008
Nu este o problema de Caen este o problema de comunicare pe care o aveti cu persoana care se ocupa de firma dvs.

Contactati-ma pe privat.
trebuie sa existe contract intre dvs si furnizor in care sa se precizeze ca bunurile pleaca de la el direct la clienti...practic sunteti intermediar care merge pe structura de comisionar, cf Codului Fiscal. Oricum intr-adevar nu e nevoie de niciun depozit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize magazin online Gabi Trinca Gabi Trinca Salutare. Urmeaza sa imi deschid un magazin online (CAEN 4791) cu activitatea desfasurata la terti. Produsele comercializate o sa fie sub forma unor cutii de ... (vezi toată discuția)
Ii proaspat infiintat rickyluca rickyluca Buna ziua, sunt titularul unui ii nou infiintat, cu caen 4791- comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi si a internetului. Acum ma confrunt cu o ... (vezi toată discuția)
Functionare magazin online fara stoc (intreprindere individuala) Argali Argali Buna seara! Vom deschide si noi in curand un magazin online pentru care nu vom avea stocuri (stoc la furnizor). Am dori in principiu ca procedeul sa fie ... (vezi toată discuția)