avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bransament ENEL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bransament ENEL

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie. Locuiesc de 3 ani intr-un bloc nou construit de o persoana fizica si de 2 ani am contract cu ENEL. Un vecin suparat ca a fost sesizata primaria in legatura cu niste modificari facute fara autorizatie (si-a dat jos toti peretii) ne ameninta ca ne taie curentul, pentru ca e ilegal ce avem noi acolo, ca asta e bransament de santier, facut pe un fir aerian. Eu nu ma pricep, vad un cablu mai gros catarat pe un stalp, dar de unde sa stiu eu ca asta inseamna bransament de santier.
Va intreb: este posibil sa se taie pur si simplu curentul unui bloc intreg (sau chiar doua) pe motiv ca e ilegal bransamentul de santier. Blocului i s-a facut receptie de la primarie, nu ar fi fost normal sa se sesizeze acest lucru in urma cu 3 ani (cand nu toate apartamentele erau vandute si o parte din suma corespunzatoare bransamentului ar fi trebuit sa fie suportata de proprietarul constructiei?
Cel mai recent răspuns: ionutz_g , utilizator 20:19, 22 Aprilie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca legatura este de santier, dupa 2 ani poate ramane in viitoarea instalatie electrica, cu aprobare. Altfel platiti de vai de voi. Costa foarte mult, aprox. 10 milioane de apartament, si nu oricum, printr/un lant cu implicarea unor firme private executante de lucrare. Ce spun domnii avocati?
Nu am apelat la niciun avocat. Un vecin spune ca ne va reclama si vom ramane fara curent daca nu vom plati.

In bloc contoarele sunt montate de ENEL de 3 ani. Nici nu stiu, unde ne poate reclama?

De fapt problema nici macar nu este ca trebuie sa platim...daca e periculos sa stam pe legatura de santier, asta e, platim, dar macar sa stim de ce.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
manuelas, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca Renel are dreptate. A constatat lipsa suportului de rezistenta si protectie pentru instalatia electrica si a decuplat. Probabil, cel invinuit sau susceptibil de vinovatie a gasit solutia de santier. Explicati in detaliu cele intamplate.
Mergeti la furnizorul de energie electrica si intrebati-i. Ei va pot spune si va pot indruma. Ei fac modificarea instalatiei, daca este nevoie.
Deocamdata nu suntem decuplati. ENEL nici nu stie ce gandim noi ca ni s-ar putea intampla.
Este vorba de un bloc nou care a ramas pe bransamentul de santier facut in urma cu 4 ani. Toti proprietarii au contracte individuale.
Povestea e mai lunga. Contractul cu ENEL a fost facut dupa un an dupa ce ne-am mutat in bloc desi contoarele erau montate, dar nu erau vandute toate apartamentele din bloc. La mijloc era, probabil, un aranjament al constructorului. La ENEL daca ne duceam spuneau ca blocul nu exista in evidentele lor, noi curent aveam, doar ca nu plateam. Dupa un an am platit tot ce a inregistrat contoarul si nu am facut prea mare valva, pentru ca era curent consumat de fiecare apartament. Acum, un vecin suparat ca au fost sesizate Inspectoratul de Stat in Constructii si primaria ca si-a darmat toti peretii interiori ne ameninta ca ne taie curentul, pentru ca e ilegal sa ai legatura de santier. Si intrebarea mea era: chiar e posibil sa vina ENEL si sa taie acum, dupa trei ani, legatura de santier, dupa de ne-a facut contracte individuale la toti. Si daca e posibil, oare nu e vinovat oarecum si ENEL in toata povestea asta? Nu ENEL ca institutie, ci anumiti angajati. De ce au inchieiat contracte daca e ilegal sa ai bransament de santier.

Multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
manuelas, utilizator

Alte discuții în legătură

Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. cum pot să recuperez sumele respective? GLODEANU GLODEANU Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: ... (vezi toată discuția)
Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Racordare la reteau electrica apartament bloc + trimitere in judecata dezvoltator kompera kompera Buna ziua, Din 2015 ma numar printre cei care au trecut in contract \"apartament cu toate utilitatile\". Asa este, insa curentul electric si acum este in ... (vezi toată discuția)