Sunt in proces de partaj cu fostul sot. Am fost convocati la o anumita data de catre expertul evaluator desemnat de instanta, pt. a face evaluarea imobilului in care locuim. Fostul sot a contactat telefonic evaluatorul si l-a rugat sa fixeze o alta data pt. evaluare, fara sa ma consulte si binenteles fara sa-mi spuna despre demersul lui. Eu am aflat despre aceasta situatie de la consilierul meu pe probl.de evaluare, pe care l-a aprobat instanta.Motivul invocat pt. imposibilitatea efectuarii expertizei in data solicitata de expert este faptul ca el sustine ca este plecat din tara exact in acea zi, desi stiu ca nu este adevarat. .
In acest caz ce se poate intampla? Expertul a spus ca vine in data programata. Casa este formata din 2 apartamente. Poate face evaluare doar pt. apartamentul in care locuiesc eu, iar ulterior sa faca si pt. apartamentul in care locuieste el? Eu am planurile casei, nu se poate face avaluarea si in lipsa lui, in baza planurilor? Sau, amana pana cand domnul binevoieste sa fie in zona? Daca expertul vine de mai multe ori, cine plateste deplasarile, si celelalte cheltuieli?
Multumesc pt. ajutor .
De cate ori poti amana vizita expertului? Poti amana?
Expertul nu a procedat corect.
Sunt situatii in care una dintre parti doreste sa participe la efectuarea expertizei, dar este impiedicat din diverse motive. Atunci comunica acest fapt expertului, care trebuie sa reconvoace partile la o alta data. Reconvocarea trebuie facuta prin scrisori recomandate cu confirmare de primire, ca si prima convocare.
Un prieten, care este expert in constructii, mi-a spus ca se poate evalua un imobil chiar daca nu se intra in ea (prin masurarea dimensiunilor exterioare).
Expertiza tehnica
alinauim
Expertiza tehnica in dosar executare 503/20122 privind pe:
Creditor> XXXXX si debitor YYYYYY
va avea loc in data de joi 4 octombrie 2012 ora 14
intalnirea ... (vezi toată discuția)