avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Neprezentare pentru expertiza imobiliara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Neprezentare pentru expertiza imobiliara

Sunt in proces de partaj cu fostul sot. Am fost convocati la o anumita data de catre expertul evaluator desemnat de instanta, pt. a face evaluarea imobilului in care locuim. Fostul sot a contactat telefonic evaluatorul si l-a rugat sa fixeze o alta data pt. evaluare, fara sa ma consulte si binenteles fara sa-mi spuna despre demersul lui. Eu am aflat despre aceasta situatie de la consilierul meu pe probl.de evaluare, pe care l-a aprobat instanta.Motivul invocat pt. imposibilitatea efectuarii expertizei in data solicitata de expert este faptul ca el sustine ca este plecat din tara exact in acea zi, desi stiu ca nu este adevarat. .
In acest caz ce se poate intampla? Expertul a spus ca vine in data programata. Casa este formata din 2 apartamente. Poate face evaluare doar pt. apartamentul in care locuiesc eu, iar ulterior sa faca si pt. apartamentul in care locuieste el? Eu am planurile casei, nu se poate face avaluarea si in lipsa lui, in baza planurilor? Sau, amana pana cand domnul binevoieste sa fie in zona? Daca expertul vine de mai multe ori, cine plateste deplasarile, si celelalte cheltuieli?
Multumesc pt. ajutor .
De cate ori poti amana vizita expertului? Poti amana?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:03, 15 Septembrie 2010
Expertul nu a procedat corect.
Sunt situatii in care una dintre parti doreste sa participe la efectuarea expertizei, dar este impiedicat din diverse motive. Atunci comunica acest fapt expertului, care trebuie sa reconvoace partile la o alta data. Reconvocarea trebuie facuta prin scrisori recomandate cu confirmare de primire, ca si prima convocare.
Un prieten, care este expert in constructii, mi-a spus ca se poate evalua un imobil chiar daca nu se intra in ea (prin masurarea dimensiunilor exterioare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare evaluare judiciara intrebare18 intrebare18 buna ziua, din diverse motive, evaluatorul judiciar a hotarat data evaluarii imobilului cu doar o zi inainte de termenul stabilit de judecatorie pentru ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica alinauim alinauim Expertiza tehnica in dosar executare 503/20122 privind pe: Creditor> XXXXX si debitor YYYYYY va avea loc in data de joi 4 octombrie 2012 ora 14 intalnirea ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil ContSters60804 ContSters60804 Cum se evalueaza o casa de catre un expert(ptr proces jud.a cerut evalurea case in vedere stabilirii cotei si a iesirii din indiviziune)la piata actuala? se ... (vezi toată discuția)