din diverse motive, evaluatorul judiciar a hotarat data evaluarii imobilului cu doar o zi inainte de termenul stabilit de judecatorie pentru proces.
termenul de zece zile prevazut de lege pentru depunerea rezultatelor expertizei nu a fost respectat, in plus partea chemata la realizarea expertiza imobilului cu doar o zi inainte de proces nu se poate prezenta...
doresc sa stiu care este procedura de amanare a datei realizarii expertizei astfel incat toate partile interesate in proces sa poata participa....deoarece intre data receptiei instiintarii evaluatorului si cea propusa pentru evaluare diferenta este de o zi.
In ce priveste citarea partii, nu stiu daca am inteles bine, citatia trebuie comunicata cu cel putin 5 zile inainte de efectuarea lucrarii. In cazul cand raportul se depune la dosar cu mai putin de 10 zile inainte de termen, se poate face o cerere de amanare pentru studierea raportului de expertiza.
evaluatorul a trimis pe data de 7, citatia e receptionata oficial pe. data de 14, in care partea era convocata la evaluare pe data de 17, termen imposibil de respectat de parte (serviciu, etc).
in plus pe data de 18 era termenul de judecata.
cum se procedeaza pentru o amanare a termenului de prezentare la evaluarea judiciara a imobilului, prea scurt, dat de catre evaluator
Este nevoie neaparat de prezenta / explicatiile dvs la momentul lucrarilor? Adica nu s-ar putea face si in lipsa dvs? Daca da, atunci puteti invoca citarea nelegala, cu mai putin de 5 zile inainte de data hotarata pentru expertiza. Nu se dispune amanarea expertizei pentru motivul ca partile nu se pot prezenta cand prezenta acestora nu este esentiala..
Codul de procedura civila mentioneaza:
-Art. 335: Efectuarea expertizei la fata locului
(1) Daca pentru expertiza este nevoie de o lucrare la fata locului sau sunt necesare explicatiile partilor, ea nu poate fi facuta decat dupa citarea partilor prin scrisoare recomandata cu continut declarat si confirmare de primire, in care li se vor indica ziua, ora si locul unde se va face lucrarea. Citatia, sub sanctiunea nulitatii, trebuie comunicata partii cu cel putin 5 zile inaintea termenului de efectuare a lucrarii. Confirmarea de primire va fi alaturata raportului de expertiza.
Daca expertul a trimis pe data de 7 adresa de convocare a partilor la expertiza si una din parti a preluat oficial adresa in termen, iar cealalta parte in proces in data de 14 exista ceva neclar - motivul pentru care adresa a ajuns atat de tarziu. Poate fi vorba de negasirea adresantului acasa, caz in care postasul a lasat aviz pentru ridicare adresa cu confirmare de primire de la oficiul postal. Daca adresantul nu s-a prezentat la oficiul postal, in ziua avizarii, nu i se poate imputa expertului intarzierea primirii adresei de catre partea citata.
Puteti invoca in fata instantei, nulitatea convocatii pentru ca nu ati primit convocarea cu 5 zile inainte de data efectuarii evaluarii/ expertizei. In conditiile in care o parte in proces a primit adresa in termen iar dvs. cu numai 3 zile inainte este greu de precizat ce va decide instanta.
Pentru depunerea raportului de expertiza si respectarea termenul de judecata, expertul/ evaluatorul poate cere amanarea, depunand la dosarul cauzei o nota scrisa cu nr. de inregistrare/ data. Este posibil ca la dosarul cauzei sa existe deja o cerere motivata a expertului pentru amanarea termenului de judecata.
Dl Popa, utilizatorul vorbeste la persoana a treia cand de fapt se refera la sine.. E o singura citatie de fapt.. Cel putin eu asta am dedus din modul cum a fost formulat textul.