din diverse motive, evaluatorul judiciar a hotarat data evaluarii imobilului cu doar o zi inainte de termenul stabilit de judecatorie pentru proces.
termenul de zece zile prevazut de lege pentru depunerea rezultatelor expertizei nu a fost respectat, in plus partea chemata la realizarea expertiza imobilului cu doar o zi inainte de proces nu se poate prezenta...
doresc sa stiu care este procedura de amanare a datei realizarii expertizei astfel incat toate partile interesate in proces sa poata participa....deoarece intre data receptiei instiintarii evaluatorului si cea propusa pentru evaluare diferenta este de o zi.
dna. Cornelia Dayes
Dupa stiinta mea, intr-un proces sunt cel putin 2 parti, caz in care nu vad de ce ar fi convocata de catre expert la data efectuarii expertizei de evaluare numai una din parti.
Oricum ceea ce am mentionat in mesajul meu anterior este in conformitate cu legislatia in vigoare.
Dl Popa, poate nu m-am exprimat foarte clar. Nu spun nicicum ca ati gresit in ce priveste prevederea legala, pentru ca ce ati mentionat este absolut corect.
S-au citat toate partile, doar ca utilizatorul nu ar avea de unde sa stie cand/daca celelalte parti au primit convocarea, vorbeste doar despre situatia personala. Si acolo imi pare discutabil. Citatia trimisa in data de 7 cu convocare pentru 17, in conditiile in care sunt trimiteri cu prioritate pentru justitie ar fi lasat cu siguranta cele 5 zile legale daca era receptionata cu buna credinta, in timp. Evident ca se poate invoca nelegalitatea citarii pana la urmatorul termen la care partea a fost legal citata, este dreptul partii sa faca acest lucru.
Pe de alta parte, astazi suntem in data de 9, utilizatorul ar fi primit citatia in data de 14 (adica saptamana viitoare), este clar ca nu vorbim despre luna in curs. Expertiza programata pentru acea data de 17 si convocarea in instanta pentru ziua imediat urmatoare sunt de fapt din alta luna.
Opinia mea (dar se poate sa gresesc) este ca termenul in instanta din data de 18 este in trecut, deja s-a intamplat, iar utilizatorul nu a invocat atunci nelegalitatea citarii. Probabil nici nu a cerut termen pentru studierea raportului. Caz in care i-a ramas de fapt doar de formulat obiectiuni la raportul de expertiza.
Am plecat de la mentiunea din mesajul dvs. - ".... E o singura citatie de fapt ..".
Am considerat ca vorbea despre luna aprilie 2018.
In acelasi timp m-am pus in situatia instantei care poate sa aiba in vedere sau nu daca partea adversa a primit sau nu in timp util citarea inainte de a lua o hotarare, de nulitate sau nu a citatiei trimise de expert.