Buna ziua,
Nu putem intra in foarte multe detalii pe forum, in primul rand, datorita faptului ca un raspuns complet ar necesita o alocare importanta de timp.
In plus, raspunsurile pe care le oferim aici, reprezinta mai mult indrumari cu caracter general, insa ele nu se pot substitui serviciilor oferite in baza unui contract.
Infiintarea unei firme cu profil alimentar se face conform procedurii obisnuite de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului. Informatii pe aceasta tema gasiti cu usurinta pe internet, pe o gramada de site-uri mai mult sau mai putin specializate..
In ceea ce priveste amenajarea si utilarea spatiului, exista, bineinteles, o serie intreaga de elemente, pe care trebuie sa le cunoasteti si de care trebuie sa tineti cont, insa nu este suficient sa primiti o lista a acestor elemente.
Utilajele respective trebuie asezate in flux. Adica toate activitatile desfasurate trebuie sa faca parte dintr-o schema generala logica cu interdependente intre activitatile de primire a materiei prime, procesare, servire clienti, sosirea personalului la serviciu, activitatile de vestiar, activitatile de curatenie si intretinere, etc.
In cazul in care nu aveti un minim de experienta in acest domeniu, va sfatuiesc sa apelati la un specialist, care sa va conceapa macar aceste fluxuri, ce vor lua forma unui "Ghid de bune practici", document ce va fi solicitat ulterior la controalele DSV-SA.
Pentru cea de-a doua parte a solicitarii d-voastra va voi raspunde punctual si succint:
1) Timpul mediu de inregistrare a unei firme este de 5 zile lucratoare de la depunerea dosarului. Pe langa acest termen, trebuie sa mai luati in calcul un alt termen mediu de 5 zile pentru demersurile prealabile (privind sediul social) la Administratia Financiara si timpul ce va este necesar pentru pregatirea dosarului.
2) Termenul mediu este de 30 zile, insa, cel mai adesea, puteti incepe activitatea imediat dupa depunerea dosarului si obtinerea numarului de inregistrare. Eventualele nereguli descoperite in urma unui control la fata locului, vor fi consemnate intr-un proces verbal si vi se va da un termen de punere in legalitate.
Daca neregulile nu sunt grave, va veti putea continua activitatea, fara probleme, pana la urmatorul control, in care se va verifica daca ati facut modificarile solicitate de inspectorii DSV-SA
3) Achizitionati utilajele pe firma, pentru a va deduce cheltuielile
4) Cel putin cursul de igiena alimentara