avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatii sanitare deschidere firma productie ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatii sanitare deschidere firma productie alimentara

Buna seara/ziua!

Va rog sa imi dati informatii cu privire la autorizatiile santare in vederea infiintarii unei firme cu profil alimentar.
Doresc sa deschid o clatitarie.
As vrea sa stiu dinainte ce dotari ar trebui sa aiba spatiul in care voi produce si vinde clatitele (pentru a-mi face un calcul dinainte de a demara afacerea-actele).
Am gasit modele pentru cereri de autorizatii, dar nu am gasit nicaieri criteriile de eligibilitate conform carora se da avizul sanitar.

Va cer de exemplu baza legislativa, un site, sau din cunostintele dvs. sa imi spuneti EXEMPLU: camera racordata la apa, curent, faianta, etc....
Ce anume se verifica si este necesar sa aiba camera pe care o voi folosi?

Multumesc anticipat!

_______________________________________________________________


Deasemeni, in cat timp de la depunerea cererilor (pt autorizare la directia sanitara) voi primi autorizatia?
1) Daca maine incep actele la camera de comert, le finalizeaza in ... cat timp? (maxim 15 zile)?

2) Dupa finalizarea actelor de infiintare a firmei, am inteles ca voi depune dosarul pt directia sanitar veretinara... acestia in cat timp de la depunerea dosarului imi vor da avizul de functionare? timpul maxim...

3)Va rog sa ma sfatuiti, cum e mai bine? sa achizitionez masinile si cele necesare afacerii, dupa obtinerea actelor firmei, pentru a le factura pe firma? sau inainte?

4.) Persoana care va produce si vinde clatitele, are nevoie de cursuri speciale (bucatar, igiena, altceva)? Sau doar de analize?
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
anitsirc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 10:53, 16 Septembrie 2010
.
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
anitsirc, utilizator
Rog raspuns urgent!!
Buna ziua,

Nu putem intra in foarte multe detalii pe forum, in primul rand, datorita faptului ca un raspuns complet ar necesita o alocare importanta de timp.
In plus, raspunsurile pe care le oferim aici, reprezinta mai mult indrumari cu caracter general, insa ele nu se pot substitui serviciilor oferite in baza unui contract.

Infiintarea unei firme cu profil alimentar se face conform procedurii obisnuite de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului. Informatii pe aceasta tema gasiti cu usurinta pe internet, pe o gramada de site-uri mai mult sau mai putin specializate..

In ceea ce priveste amenajarea si utilarea spatiului, exista, bineinteles, o serie intreaga de elemente, pe care trebuie sa le cunoasteti si de care trebuie sa tineti cont, insa nu este suficient sa primiti o lista a acestor elemente.
Utilajele respective trebuie asezate in flux. Adica toate activitatile desfasurate trebuie sa faca parte dintr-o schema generala logica cu interdependente intre activitatile de primire a materiei prime, procesare, servire clienti, sosirea personalului la serviciu, activitatile de vestiar, activitatile de curatenie si intretinere, etc.
In cazul in care nu aveti un minim de experienta in acest domeniu, va sfatuiesc sa apelati la un specialist, care sa va conceapa macar aceste fluxuri, ce vor lua forma unui "Ghid de bune practici", document ce va fi solicitat ulterior la controalele DSV-SA.

Pentru cea de-a doua parte a solicitarii d-voastra va voi raspunde punctual si succint:

1) Timpul mediu de inregistrare a unei firme este de 5 zile lucratoare de la depunerea dosarului. Pe langa acest termen, trebuie sa mai luati in calcul un alt termen mediu de 5 zile pentru demersurile prealabile (privind sediul social) la Administratia Financiara si timpul ce va este necesar pentru pregatirea dosarului.

2) Termenul mediu este de 30 zile, insa, cel mai adesea, puteti incepe activitatea imediat dupa depunerea dosarului si obtinerea numarului de inregistrare. Eventualele nereguli descoperite in urma unui control la fata locului, vor fi consemnate intr-un proces verbal si vi se va da un termen de punere in legalitate.
Daca neregulile nu sunt grave, va veti putea continua activitatea, fara probleme, pana la urmatorul control, in care se va verifica daca ati facut modificarile solicitate de inspectorii DSV-SA

3) Achizitionati utilajele pe firma, pentru a va deduce cheltuielile

4) Cel putin cursul de igiena alimentara
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii / acte / avize necesare pentru deschiderea unui restaurant / fast-food - ghid complet - MariusDSV MariusDSV Ce urmeaza sa scriu nu o sa fie o intrebare pentru specialisiti ci mai degraba un ghid pentru cei care vor sa-si deschida o societate comerciala care o sa ... (vezi toată discuția)
Functionare macelarie in apartament radumaier radumaier Ce acte sunt necesare la deschiderea unui punct de lucru cu profil macelarie intr-un apartament situat la parterul unui bloc de locuinte. (vezi toată discuția)
Ce autorizatii imi trebuiesc pentru o rulota tip fast food?? DolmarGroup DolmarGroup Buna seara, Ma numesc Marian si am si eu un semn de intrebare. Am gasit sa cumpar o rulota tip fast food din Germania si asa vreau sa incep o afacere, tinand ... (vezi toată discuția)