avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rog raspuns
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rog raspuns

acum cateva zile sotia a spus sa iau cateva lucruri si sa plec din casa socrilor unde locuim numai noi cu forme legale adica eu viza de flotant ,binenteles ca m`am conformat iar eu am luat lucrurile personale masina dobandita in timpul casniciei si niste bijuterii cumparate in comun ,acum sotia a depus plancere penala entru infractiunea de furt !! ce pot face in cazul acesta ? eu am luat bijuteriile pt ca nu exista factura sau chitanta pe ele ,mai mult ma asteptam sa fie vandute de catre sotie sau sa nege ca acestea nu exista datorita ca nu exista documente sa justificam
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:07, 14 Septembrie 2010
Nu exista infractiunea de furt pentru ca bunurile luate sunt bunuri
comune, in codevalmasie, avand si dvs calitatea de coproprietar
al acestor bunuri.
Eu cred ca exista infractiunea de furt intre soti.
Intre soti e posibila savarsirea infractiunii de furt avand ca obiect bunurile comune, daca se stabileste ca unul dintre soti l-a deposedat pe celalalt in scopul neindoielnic al insusirii unor bunuri.

Apoi: Furtul săvârşit între soţi

Furtul săvârşit între soţi sau rude apropiate sau de către minor în paguba tutorelui său, ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta.

Art. 210 / C. pen. în vigoare, chira si art. 251 / Noul C. pen.
In practica judiciara s-a decis ca exista furt intre soti daca unul dintre acestia a luat din posesia sau detentia celuilalt fara consimtamantul sau, unul sau mai multe bunuri comune , in scopul insusirii pe nedrept- Trib. Supr. dec.2819/1983, RRD nr.8/1984- p.66.
Infractiunea de furt intre soti exista chiar daca anterior savarsirii faptei au convenit asupra impartirii bunurilor comune, iar bunurile sustrase ar fi revenit faptuitorului, deoarece potrivit art.30 al.2 c.fam o asemenea conventie in timpul casatoriei nu este valabila-Trib.Bacau-dec.pen.662/1979. RRd nr.7/1980, p.55.
Pe cale de consecinta puteati lua doar bunurile proprii.
Angajati avocat.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatia de furt impotriva unui dintre soti ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Se poate formula o plangere la politie impotriva sotului/sotiei sub acuzatia de furt a unei sume de bani existente in casa, domiciliu comun ptr ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti midax42 midax42 buna ziua, si la multi ani ! am mai pus aceasta intrebare si nu stiu unde gasesc raspunsul , Sunt invinuit de sotie in urma plecarii mele inopinante de acasa ... (vezi toată discuția)
Furt intre soti Crinutza777 Crinutza777 Buna ziua am,va rog fr sa imi spuneti si mie daca mama mea care este in divort *nu s-a pronuntat divortul* cu tatal meu este acuzata de furt intre soti,are ... (vezi toată discuția)