avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cate fonduri exista?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cate fonduri exista?

Toti asiguratorii RCA contribuie la Fondul de protectie a victimelor strazii,sunt membri.
Fondul este organism de plata si centru de informare pentru cei care solicita aceasta.
Compenseaza pagubele produse in accidente de circulatie in cazul in care sunt intrunite conditiile necesare.Plata efectuata compenseaza paguba,intervine reparatia.

Exista un alt fond care vine in sprijinul persoanelor prejudiciate in urma accidentelor de circulatie si daca da,in ce mod?




Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:09, 16 Septembrie 2010
Eu nu cunosc, insa asta nu inseamna ca n-ar putea exista.Parca facea cineva trimitere la acest fond(?)
Nu exista un alt fond care sa despagubeasca vitimele strazii. Eu am facut recent referire la acest fond pt. un caz in care o masina s-a lovit de un cal al carui proprietar nu este cunoscut deocamdata chiar daca el circula liber pe o sosea in afara unei localitati rurale si pe care nici politia nu reuseste sa-i gaseasca stapanii.
In cazul despre care vorbiti Fondul de Protectie a Victimelor Strazii poate despagubi?
Daca lucrul(calul)aflat in paza juridica a omului a produs prejudiciul,Fondul despagubeste?Exista autor necunoscut sau lipseste asigurarea RCA-care ar fi temeiul?
FPVS despagubeste numai daca nu se gaseste stapanul callului. Daca acesta este descoperit va suporta toata paguba produsa de calul sau lasat nesupravegheat pe drumurile publice.
Interventie moderator:

Este cazul sa terminam cu glumitele, pentru a nu creea confuzii grave de interpretare a asigurarii de raspundere civila produsa de autovahicule si a activitatii FPVS.
Sa nu incurcam orice culpa civila cu cea privind producerea unui prejudiciu cu un autovehicul.(calul nu este un autovehicul, chiar daca era inseuat la momentul accidentului:(( )
Cam asa arata atributia luata in discutie aici:
"Atribuţii: Fondul are trei atribuţii principale:
1.de Organism de plată a despăgubirilor pentru a garanta, în condiţiile legii, despăgubirea persoanelor care au suferit prejudicii în urma unor accidente de autovehicule produse pe teritoriul României şi în anumite condiţii şi pe teritoriul altor state, de autovehicule neasigurate sau neidentificate;"

Orice comentariu este de prisos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)
Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Accident rutier lorelay_k lorelay_k Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)