avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... OUG 82/2010 vs. Declaratii nedepuse inca conform OUG ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

OUG 82/2010 vs. Declaratii nedepuse inca conform OUG 52/2010

Eu am avut "sansa" sa ies pe minus cu PFA-ul in iulie... problema este ca s-au adunat multe incasari (venituri din facturi emise, ca inca nu le-am incasat) pe august si am de platit cca. 850 RON in plus la CAS pentru luna august. Ordonanta 82/2010 specifica faptul ca respectivele contributii platite, anterior intrarii in vigoare a acestei OUG, in baza OUG 52/2010 sunt considerate obligatii achitate si nu mai fac obiectul prezentei ordonante de urgenta.
Daca in cazul CAS-ului pot accepta situatia deoarece voi si beneficia (cel putin teoretic, dar totusi in foarte mica masura) de aceasta cotizatie suplimentara, in cazul somajului nu exista absolut nicio posibilitate ca eu sa beneficiez de vreo indemnizatie de somaj in urma unei cotizatii intr-o singura luna.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Eu unul nici nu as mai depune declaratia pentru somaj, dar amenzile raman valabile conform OUG 52/2010 si deci nu merita.
Ar mai fi varianta de a depune declaratia pentru somaj cu venituri declarate zero, dar asta ar intra la fals in declaratii.
Insa guvernantii cred ca stiu ei ce fac... au alimentat fondul de somaj cu o gramada de bani de la multe PFA-uri, in schimbul carora respectivele PFA-uri nu au dreptul practic la niciun fel de indemnizatie.
Intr-un stat de drept, nu s-ar pune problema in cazul declararii si neachitarii acestei contributii in conditiile date.
Dar... eu stau si ma intreb: Merita sa risc pentru cei 45 lei datorati?

Ce inseamna faptul ca respectivele prevederi din OUG 52/2010 se abroga la data intrarii in vigoare a OUG 82/2010?
Reiese oare de aici ca declaratiile aflate inca in termenul legal de depunere, dar care nu au fost inca depuse, raman fara suport legal si, prin urmare, nu mai este necesara depunerea acestora?

Ma puteti ajuta cu o clarificare in baza legii?
Cel mai recent răspuns: dan.topor , utilizator 09:51, 16 Septembrie 2010
Declaratiile se depun si pentru luna august. Oug nr. 82/2010, care a modificat Oug nr. 58/2010, intra in vigoare incepand de la data de 13.09.2010 si se refera la veniturile obtinute dupa data de 13 sept. Dupa cum ati spus, amenzile raman valabile conform Oug 58 in vigoare la data respectiva ( pentru lunile iulie si august). Si chiar nu merita riscul...
Va multumesc pentru confirmare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 58 pentru pfa kriss2304 kriss2304 Buna ziua! Din nou vin cu intrebari pentru ca noile modificari ne baga in ceata. As vrea sa stiu daca mie, ca traducator autorizat si cu contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Obligatii fiscale contributii pfa 4romeo 4romeo Buna ziua, as vrea sa stiu chiar daca OUG 58 va fi modificata incepand cu septembrie (Odata cu intrarea in vigoare a OUG nr. 82/2010) sunt totusi obligat sa ... (vezi toată discuția)
Obligatii pfa sanatate,pensii ,somaj doru1962 doru1962 Activez ca PFA , inainte de ordonanta 58(parca) aveam contracte (si plateam) la sanatate,pensii,somaj - dupa aceea am depus lunar declaratii (numai la ... (vezi toată discuția)