avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire cu privire la o anumita problema de familie.
Cand au fost restituite terenurile dupa 1990 de la bunicii mei, doamna de atunci de la primarie a intocmit titlu de proprietate pe numele unei verisoare. Aceste hectare sunt impartite in fapt tuturor verilor dupa parinti, dar titlu de proprietate este doar pe numele acelei verisoare.
Problema care intervine acum este ca unii vor sa isi vanda terenul.Stiu ca trebuie sa ceara iesirea din indiviziune, dar se mai poate daca titlul a fost intocmit in acest fel...nu reiese ca aceasta este singura proprietara?
Va rog sa-mi dati mai multe informatii cu privire la acest aspect, ce se poate face.? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nac , utilizator 12:39, 15 Septembrie 2010
buna ziua.
destul de ciudata problema dvs.
din ce spunteti reiese ca doar aceea veriosara ar fi facut cerere pentru reconstituirea dr de prop, prin urmare titlul s-a emis doar pe numele ei.
daca si celelalte persoane indreptatite au depus cerere nu au decat sa solicita in instanta anularea TP si emiterea unui nou care sa ii cuprinda pe toti mostenitorii.
Nu cred ca exista nicio cerere, din cate am inteles de la celelalte rude. Totul a fost facut atunci intre angajatul primariei si ruda respectiva...pentru ca trebuia un titlu, fara sa se gandeasca la repercusiuni.
Celelalte persoane se folosesc de terenuri, dar nu le pot vinde pentru ca nu au titlu, ruda proprietara nu se opune la nicio actiune.
In concluzie, trebuie ceruta actiune in instanta pentru anularea titlului de proprietate. Multumesc!
Vreau sa va mai intreb, daca pe un titlu sunt trecute mai multe persoane( nu stiu daca este specificata partea fiecaruia din teren) si vor sa vanda partea lor...cum se procedeaza?Se prezinta la notar cu titlul respectiv si....?
1.daca celelalte persoane indreptatite nu au facut cerere, acum nu se mai poate face nimic.
2.daca exista mai multi titulari pe TP si doresc sa instraineze un teren, trebuie sa se prezinte toti la notar.
Multumesc pentru informatii. Se pare ca nu se mai poate face nimic.

Alte discuții în legătură

Dobandire titlu proprietate ana_dark84 ana_dark84 Buna ziua! As vrea sa stiu in ce conditii ginerele poate deveni proprietar pe averea sotiei - casa si teren ce apartin parintilor decedati ai sotiei. (vezi toată discuția)
Ce sa fac? dienusa dienusa S-a emis un TP pe numele tatalui meu si al cumnatei mostenitori ai def. MG...MG il chema si pe fratele lui tata....Terenurile au apartinut lui ... (vezi toată discuția)
Pv.validare dupa legea18/91 dienusa dienusa tata a facut cerere pt reconstituirea dreptului de prop.in 1991,in acelasi an a fost eliberata adeverinta. am solicitat primariei pv de sedinta de fond funciar ... (vezi toată discuția)