Buna ziua,am rugamintea sa imi spuneti in momentul depunerii unei plangeri la judecatorie impotriva unui proces verbal nu ar fi trebuit sa imi de-a ceva la mana ..un nr...ceva prin care da dovedesc ca am depus am contestat acel proces...pana in momentul citarii,cum fac dovada existentei acestei plangeri?
multumesc mult
Daca nu ati luat nr. de inregistrare in momentul depunerii plangeri, puteti solicita un certificat de grefa de la judecatorie care sa ateste partile, obiectul si termenul.
Pentru eliberarea unui certificat de grefa este necesar sa va adresati presedintelui instantei cu o cerere in acest sens, cerere la care veti atasa o taxa de timbru de 1.00 leu si un timbru jud. de 0,15 lei.
In acest certificat de grefa se vor mentiona partile din dosar, obiectul dosarului , instanta si termenul de judecata.
In situatiile in care a fost aplicata si sanctiunea dreptului de a conduce la depunerea plangerii contraventionale, se completeaza un formular tip prin care instanta atesta formularea unei plangeri-contraventionale impotriva acelui proces- verbal de contraventie, iar cu acea dovada petentul isi poate ridica permisul de la politie, permis care va ramane in posesia acestuia pana la solutionarea plangerii pe fond si in recurs, daca bineinteles se impune sa uzeze si de calea recursului.
Trebuie sa faci o cerere de eliberare certificat de grefa pe care o inregistrezi si pe aia la registratura la judecatorie unde ai inregistrat si plangerea. Dupa o zi iti elibereaza certificatul de grefa tot la Judecatorie cu care mergi la Politie si iti restituie permisul.
Titlu executoriu
previas
Am primit un PV pentru lipsa rovinietei.Ulterior am facut plangere contraventionala in termen legal de 15 zile.Cu toate acestea ANAF a emis somatie si titlu ... (vezi toată discuția)