avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca exista o cerere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca exista o cerere tip de contestatie ...

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca exista o cerere tip de contestatie sau se poate scrie de mana? La fel pentru cererea de grefa. Daca sunt cereri tip unde as putea sa le gasesc?
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 21:46, 16 Iulie 2021
Va referiți la plângere împotriva unui proces verbal de contravenție?
Da
Către
(Judecătoria indicata in josul procesului verbal de contravenție)

Domnule Președinte,

Subsemnatul, Nume Prenume, domiciliu, CNP, in calitate de petent

In contradictoriu cu

(Numele instituției care v-a sancționat- in partea de sus a pv), adresa(o găsiti in cuprinsul pv/pe internet/dandu-le un telefon), in calitate de intimata

formulez prezenta

Plângere contravențională
Prin intermediul căreia va solicit respectuos sa dispuneți:
- anularea pv de contravenție serie... din data de ...,
-desfiintarea sanctiunii contraventionale reprezentata de ... puncte de penalizare si .. Ron amenda și a pedepsei complementare ...
-obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecată

In fapt (detaliați exact ce s-a întâmplat, din ce direcție veneați, unde va îndreptati, pe ce banda va aflați, daca erau și alte persoane în mașină etc etc)

Apreciez că procesul-verbal este netemeinic întrucât (invocați motivele pentru care apreciați că, in mod greșit, organul constatator a reținut că ați încălcat dispozițiile legale-argumentat)

Apreciez că procesul-verbal este nelegal întrucât (verificati daca pv cuprinde toate mențiunile prevăzute de art. acesta și dacă nu, indicați asta)

art. 16. - (1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; numele, prenumele, domiciliul şi codul numeric personal ale contravenientului, descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ; termenul de exercitare a căii de atac şi instanţa la care se depune plângerea.

In concluzie, avand in vedere cele prezentate mai sus va solicit, ca prin hotararea pe care o veti pronunta in solutionarea prezentei cauze sa dispuneti:
admiterea plangerii contraventionale asa cum a fost formulata, sens în care sa dispuneți:
(reinserați ce ați scris mai sus, sub plângere contravențională).

In drept, imi intemeiez prezenta plangere pe dispozitiile art. 118 și următoarele din O.U.G. 195/2002, art. 1 si 16 din O.G. 2/2001.

In probatiune, solicit incuviintarea probei cu inscrisuri si martori, respectiv audierea martorului Nume Prenume domiciliu, CNP, persoana care se afla in masina cu subsemnatul la momentul la care am fost oprit de organele de politie si sanctionat contraventional.

(Daca ați fost surprins de aparatul radar)->Solicităm instanței să pună în vedere intimatei să depună la dosarul cauzei:
înregistrarea video a evenimentului;
atestatul operator radar „Autovision”;
buletinul de verificare metrologică a aparatului radar;
adresa emisă de Biroul Român de Metrologie Legală;
raportul organului constatator

Anexez prezentei plângeri dovada achitării taxei de timbru în cuantum de 20 lei (la direcția de impozite și taxe din raza domiciliului dvs/ghișeul online/posta, dar veți plăti comision 5 lei- pe taxa de timbru sa fie trecut și Nr+data pv) precum și
-copia procesului-verbal de contravenție contestat, in dublu exemplar, conformat cu originalul (scrieți "conform cu originalul" și semnați )

Nume prenume
Semnatura

Domnului președinte al judecătoriei...
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Daca nu sunteți în ultimele zile de formulare a plângerii contravenționale și puteți aștepta încă aprox 2 zile lucrătoare din momentul introducerii acțiunii, nu mai este necesar sa obțineți certificat de grefa pentru a primi permisul înapoi de la brigada rutieră, ci trebuie sa duceți un extras de pe portalul instanțelor, care sa ateste că ați introdus plângerea.

Daca nu va încadrați în situația de mai sus, formulați cerere pentru obținerea cetificatului de grefa

Judecătoria
Secția civilă
Dosar Nr..../.../2021

Domnule Președinte,

Subsemnatul, Nume Prenume, domiciliu, CNP in calitate de petent in dosarul sus menționat, formulez prezenta

Cerere
Prin intermediul căreia că solicit respectuos eliberarea unui certificat de grefa din cuprinsul căreia sa reiasă numărul dosarului, părțile și obiectul, respectiv anularea procesului verbal de contravenție serie../data.

Atașez dovada achitării taxei de timbru în cuantum de 1 leu.

Cu mulțumiri,
numele prenumele
Semnătura

*Daca solicitați certificat de grefa la judecătoria sectorului 5, pe langa cerere, trebuie sa întocmiti dvs. certificatul de grefa
Ultima modificare: Vineri, 16 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare cerere plangere contraventionala claudia_vasilica claudia_vasilica Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu: - Formularea unei cereri de chemare in judecata in vederea anularii unui proces-verbal si al redobandirii permisului de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala la un proces verbal dragostan dragostan Buna ziua am depus o plangere pentru ca am luat o amenda pt alarmarea falsa a politiei cam acum doua saptamani. Am primit acuma acasa o \\"Comunicare Adresa\\" ... (vezi toată discuția)
Contestare p.v. remus_agigea remus_agigea pe 24 aprilie, am fost oprit de un echipaj de politie in Adjud ptr ca depasisem viteza legala. deoarece poza pe care mi-a aratat-o agentul era facuta din fata ... (vezi toată discuția)