avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala la un proces verbal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala la un proces verbal

Buna ziua am depus o plangere pentru ca am luat o amenda pt alarmarea falsa a politiei cam acum doua saptamani. Am primit acuma acasa o "Comunicare Adresa" care spune asa:
Sa depun inscrisurile doveditoare in 2 exemplare certificate pentru conformitate cu originalul; sa indic cnp, sa arat motivele de drept care se intemeiaza cererea; sa aratati dovezile pe care inteleeti sa le administrati; sa indic numele si prenumele adresa martorului.
Nu inteleg partea cu inscrisuri doveditoare, certificate pentru conformitate cu originalul e vorba de copia dupa buletin ?
Motivele de drept pt care se elibereaza cererea nici asta nu inteleg. Si ca dovezi ma gandeam sa il pun pe martor sa dea o declaratie.
As avea nevoie de putin ajutor.
Cel mai recent răspuns: dragostan , utilizator 01:24, 29 Aprilie 2014
Inscrisurile doveditoare: orice inscrisuri de care intelegeti sa va folositi in dovedirea cererii dvoasta in 2 exemplare, conform cu originalul.
Motivele de drept: sunt articolele de lege pe care va intemeiati plangerea;
Motivele de fapt: descrierea situatiei de fapt care duce la concluzia ca acel proces verbal ar trebui anulat;
Proba martori: trebuie indicat numele, prenumele si adresa martorului care veni in fata instantei.
Aveti nevoie sa prezentati aceasta comunicare si actele procesului verbal contestat unui avocat pt. indrumare.
1-Actiunea/plangerea contraventionala are un continut tip,care se personalizeaza conditionat de fiecare speta in parte
Actiunea trebuie sa contina mai multe parti
Astfel ,dupa precizarea instantei careia ii este adresata ,datele si domiciliul petentului,urmeaza sa se prezinte situatia in fapt ,respectiv detalierea succesiunii evenimentelor care vor face analiza completului de judecata
In final,petentul are obligatia sa indice temeiul de drept in baza caruia intelege sa formuleze actiunea/plangerea
Motivele de drept pt care se elibereaza cererea nici asta nu inteleg

Este vorba despre temeiul juridic,articolul din codul civil, in contextul caruia intelegeti sa incadrati fapta supusa analizei instantei de judecata
2-
Si ca dovezi ma gandeam sa il pun pe martor sa dea o declaratie.

Este necesar ca in plangere sa solicitati instantei sa admita proba cu martori,pe care sa ii nominalizati si sa solicitati dispunerea citarii acestora pentru audiere
Daca nu stapaniti procedura,pentru materializarea interesului dv pentru care ati formulat plangere contraventionala impotriva PV,apelati la persoana specializata care sa analizeze continutul PV,continutul plangerii formulate de dv,eventual sa completeze actiunea dv,sa va reprezinte si sa va apere interesele in instanta
Succes !
In sustinerea plangeri contraventionale, trebuie sa invocati atat motive de nelegalitate, cat si motive de netemeinicie. In situatia in care nu ati semnat procesul de verbal de contraventie, puteti invoca nulitatea acestuia, intrucat v-a fost incalcat dreptul de a formula obiectiuni. De asemenea, nulitatea se poate invoca si cand lipseste semnatura martorului asistent.
Multumesc pt raspunsuri. Sa inteleg ca daca mi-ar fi lipsit de ex cnp din contestatia procesului verbal ei tot mi-ar fi trimis aceasta "Comunicare Adresa", sau prima data se verifica tot continutul dosarului si iti specifica prin aceasta comunicare ce lipseste. Pt ca dosaru acuma e la judecatorie. Martori am trecut, am relatat tot ce sa intamplat am descris si de ce ma leg am cerut nulitatea pv si anularea lui pt ca nu mi-au aratat pv mi-a venit direct acasa. Acuma eu trebuie sa imi dau seama ce lipseste din dosar?
Pt ca multe din ce zic ei acolo sant la dosar inclusiv pv in original.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formulare cerere plangere contraventionala claudia_vasilica claudia_vasilica Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu: - Formularea unei cereri de chemare in judecata in vederea anularii unui proces-verbal si al redobandirii permisului de ... (vezi toată discuția)
Ce este "comunicare adresa"? iooandrey iooandrey Am depus in urma cu putin timp o contestatie la judecatorie impotriva unui agent care mi-a retinut permisul pe 30 de zile . In contestatia respectiva am depus ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pork pork Am vreo sansa de reusita in a contesta legalitatea unui proces-verbal de constatare a contraventiei pe motivul ca nu se arata corect in cuprinsul lui unde pot ... (vezi toată discuția)