avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... legea pensiilor militare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

legea pensiilor militare

In anul 1998 am fost pensionat medical avind gradul II de invaliditate,fara revizuire pentru boala contractata in timpul si din cauza indeplinirii obligatiilor militare.Mentionez ca la data pensionarii conform deciziei primite am avut o vechime totala in munca de 24 ani,din care ca militar efectiv 18 ani,in prezent avind virsta de 51 ani.Avind in vedere multitudinea de legi,acte,norme emise de diferitetele guverne va rog sa-mi spuneti daca pot trece de la pensia de invaliditate la pensia militara de serviciu anticipata.Va multumesc,GH.CIURCA-Prahova
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:00, 16 Septembrie 2010
Potrivit art. 10, alin. (1) din Legea nr. 118/2010, in perioada 03.07.2010-31.12.2010 in sistemul public de pensii, precum si in sistemele de pensii neintegrate acestuia, dispozitiile legale privind inscrierea la pensie anticipata si pensie anticipata partiala nu se mai aplica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata babiii52 babiii52 am terminat facultatea in 1976; vechime 34 ani ; ma pot pensiona anul acesta? cu ce penalizare? MULTUNESC MULT (vezi toată discuția)
Se mai primesc dosare pentru pensie anticipata? topvion topvion Buna seara. As dori sa stiu daca se mai primesc dosare pentru pensionare anticipata. Si cum se procedeaza. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata Diana_90 Diana_90 Buna ziua. As avea si eu o nelamurire.. Daca o persoana mai are nevoie de 3 luni de vechime pentru a iesi la pensie anticipat si este trimisa in somaj poate ... (vezi toată discuția)