avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decizie anulare scop de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decizie anulare scop de TVA

Buna ziua!
Am o firma care este momentan suspendata pe o perioada de 3 ani cu regim derogatoriu,acom am primit de la ANAF o decizie de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA. CE TREBUIE SA FAC EU? si pentru ce s-a anulat.
In cazul in care -mi reiau activitatea trebuie sa ma inregistrez din nou?
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 17:07, 15 Septembrie 2010
pe perioada de inactivitate trebuie sa ajustati tva aferenta activelor neamortizate integral si a bunurilor de capital aflate in perioada de ajustare, daca este cazul.

consider ca atunci cand va reluati activitatea sunteti obligati sa va inregistrati din nou.
art. 152 cod fiscal
7) După atingerea sau depăşirea plafonului de scutire sau după exercitarea opţiunii prevăzute la alin. (3), persoana impozabilă nu mai poate aplica din nou regimul special de scutire, chiar dacă ulterior realizează o cifră de afaceri anuală inferioară plafonului de scutire.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tva la o firma suspendata razvandmn razvandmn Firma A infiintata in 2005 ca neplatitoare de TVA se inregistreaza in scopuri de TVA in 2007 , apoi in 2009 isi suspenda activitatea iar in 2010 reia ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva simonnab simonnab daca sunt platitor de TVA pot sa redevin in anul urmator fiscal neplatitor de TVA? mentionez ca nu am cifra de afaceri peste 35000 euro (vezi toată discuția)
Plafon tva camelia adina camelia adina o persoana fizica inregistrata la intreprindere individuala din 2010, neplatitoare de tva ( nu a ajuns la c.a. de 35000 euro) nici in 2010 , nici in 2011 , se ... (vezi toată discuția)