avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare vanzarii unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare vanzarii unui teren

am un teren mostenire de la tatal meu, si nu am toate actele si nici nu stiu exact ce mi-ar mai trebui. nu sunt in relatii bune cu unchii. conform tribunalului am iesirea din indiviziune, hotarare definitiva si irevocabila, ce atesta mostenirea mea. intrebarea este, cum fac sa-l vand si ce acte mi-ar mai trebui, daca ma poate ajuta cineva! si as vrea sa stiu daca acea hotarare data de tribunal tine loc si de certificat de mostenitor!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 13:25, 15 Septembrie 2010
De ce nu mergeti direct la biroul notarial unde intentionati sa incheiati contractul? Oricum actele se vor face la notariat, asa ca o vizita de principiu nu strica.
Da, asta trebuie sa fac, altfel nu am cum. e cam mult de umblat , mai ales ca pamantul este in alt judet:( multumesc pentru raspuns!
Oricum, actul se va incheia la notarul din judetul pe a carui raza se afla imobilul.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
PAS22, utilizator
Prin actiunea judecatoreasca ati solicitat sa se emita o hotarare care sa tina loc si de certificat de mostenitor ? Ti-ai intabulat dreptul in cartea funciara?

Cu 3 zile inainte de data semnarii contractului de vanzare-cumparare, trebuie sa te prezinti la un notar (oriunde in Ro) sa semnezi o cerere de extras de carte funciara autentic (pe care il va scoate notarul) pentru acel teren, taxa e de (40 lei sau 200 lei in regim de urgenta).

Trebuie sa ai la tine actul prin care l-ai dobandit, cartea de identitate si incheierea de intabulare. In momentul semnarii actului va trebui sa ai la tine si cadastrul (pentru a-l preda cumparatorului) si un certificat fiscal eliberat autoritatea la care iti platesti impozitul pentru acel teren.

Vanzatorul va plati acel impozit catre stat de 3% sau 2%, dupa caz. (Se plateste la notariat in momentul semnarii). Onorariul notarului si taxele cadastrale se platesc de cumparator.

Pentru ce nu e mult de umblat in Romania?! #-o

Multumesc mult pentru raspuns, numai ca este o mica problema, nu am certificat de mostenitor, nu am nici cadastrul, pentru ca unchii mei " binevoitori " nu mi-au dat nimic si nici nu au de gand( nu suntem in relatii bune) plus ca nici nu vor sa faca succesiunea, iar eu singura pentru toata mostenirea nu-mi permit sa o fac.

Alte discuții în legătură

***de unde?*** Anomiskaracuda Anomiskaracuda Caz: Casa + teren de 260 m.p. Eu cu sora mea avem jumatate si unchiul nostru cealalta jumatate. Am facut cadastrul, intrabularea dar fara iesire din ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)