Sunt functionar public de 15 de ani, studii superioare de lunga durata-promotie 2008, master in managementul organizatiei-promotie 2010, in functia de inspector clasa I, grad prof. principal, am primit preaviz si am fost disponibilizata la 08 sept. 2010. Nu mi s-a oferit nici o alternativa: concurs pt, post vacant sau un alt loc de munca. Peste o luna, in cadrul institutiei va fi un post vacant (o colega va face cerere pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani). Mentionez ca acest post are aceleasi caracteristici-inspector clasa I, grad prof. principal. La exprimarea dorintei de a participa la concursul pentru ocuparea acestei functii publice mi s-a dat raspunsul ca nu indeplinesc conditiile legale, respectiv de ani vechime in aceasta functie publica. Intrebarea este daca pot obtine derogare in acest sens de la ANFP prin invocarea motivului ca am lucrat in cadrul aceleiasi institutii pe o functie similara
Buna ziua !
Avand in vedere cele expuse :
- cred ca este vorba de o disponibilizare urmare aplicarii prevederilor OUG 63/2010 si era logic sa nu fie vreun loc disponibil care sa va fie oferit .....;
- Conform OUG 34/2009 , actualizata , nu se pot face angajari in sistemul bugetar ( cu exceptiile prevazute ....) ;
- Daca nu indepliniti conditiile impuse de angajator vi se va respinge dosarul pt participare la concurs ( ANFP-ul nu poate face derogari in acest sens )
:((
Din cate stiu eu trebuie sa ai 3,5 respectiv 9 ani vechime.Pentru gradul principal trebuie sa aveti 5 ani vechime si studii in domeniu.In cazul dvs.cei de la resurse umane se bazeaza pe faptul ca dvs.ati terminat doar in 2008 si aveti doar 2 ani vechime,avand nevoie de 5 ani.Poate stie cineva vreo,,portita,,?
ANFP nu va pot ajuta intrucat postul nu poate fi scos la concurs decat in formula in care se afla intrucat dupa terminarea celor 2 ani de concediu sau poate mai putini ,colega dvs,trebuie sa revina pe acelasi post cu aceeasi gradatie.
Multumesc pt. raspuns. De fapt intrebarea principala este daca se poate obtine derogare de la ANFP sau ministerul in subordinea caruia functioneaza agentia.
Insisit cu aceasta intrebare pentru ca in anul 2005 a fost facuta o angajare similara pentru o colega care la momentul acela nu indeplinea conditiile de vechime in specialitate si ma tot intreb care au fost demersuriel pentru ca acest lucru sa fie posibil.