avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Confidentialitatea contractelor cu bancile din Romania.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Confidentialitatea contractelor cu bancile din Romania.

Buna ziua,

Incerc sa contractez un imprumut de la o banca (un card de credit). Pe langa aceasta, sunt implicat intr-un alt imprumut la o alta banca. Ma incadrez pentru cardul de credit ca si grad de indatorare. Problema care m-a deranjat este ca banca la care solicit cardul, vrea toate actele facute cu banca la care am celalalt imprumutul (contract, scadentar, etc.). Din cate stiu, orice tip de contract poate fi consultat numai de partile implicate in contractul respectiv. Daca banca vrea sa afle ceva despre alte imprumuturi ale mele, poate consulta biroul de credite (sau alte autoritati ce reglementeaza sistemul bancar), pentru care am si semnat o cerere prin care le acord dreptul acesta. Mi se pare normal ca banca sa poata verifica aceasta informatie la o autoritate specializata, dar nu mi se pare normal sa ceara de la mine toate actele in raport cu alte banci. E ca si cum m-as duce la un furnizor al firmei sa negociez un contract, iar ei mi-ar spune sa aduc contractele cu ceilalti furnizori (care sunt confidentiale).

Credeti ca nemultumirea mea este indreptatita? Daca fac o reclamatie la ANPC, va fi luata (pozitiv) in vedere?
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 12:31, 15 Septembrie 2010
verificarea indeplinirii conditiilor ptr. a putea primi al doilea credit presupune si cunoasterea de catre banca a celolalte contracte de credit si a ratelor pe care le aveti de plata, ptr. ca totalul ratelor nu poate depasi o cota-parte fixa, in procente, din totalul veniturilor d-voastra lunare. Daca cele doua rate depasesc maximul, vi se va aproba un imprumut mai mic, ptr. a avea de achitat o suma mai mica.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor EricaNagy EricaNagy Buna ziua, Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi ... (vezi toată discuția)
Linie credit transformata in credit cu rata lunara Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am avut o linie de credit care se va transforma in credit cu rate lunare pe o durata de 48 luni ? Care este inregistrarea contabila in ce cont ... (vezi toată discuția)
Majorare dobanda - credit nevoi personale alinacap alinacap Buna ziua, In urma cu ceva timp, mai exact prin luna februaria am contractat un credit in lei, de nevoi personale de la ABN. In luna noiembrie mi-a fost ... (vezi toată discuția)