avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura actiune in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura actiune in instanta

Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals.
Ma pot constitui parte civila in acest proces?
Trebuie sa actionez in instanta civila pentru anularea falsurilor? In procesul civil trebuie sa ma constituti parte vatamata sau in cel penal?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 14:57, 10 Octombrie 2010
pai ti-am raspuns mai sus!
cu plangerea impotriva ordonantei de SUP pe de o parte si cu dosarul penal pt "persoana fizica" pe de alta parte. Plus ca din pct. meu de vdr ar trebui sa ataci si ordonanta procurorului prin care s-a facut disjungerea, dak a existat asa ceva. in orice caz in caz k o sa castigi pe acele plangeri la instanta, tu ar trebui sa arati k intre cele doua dosare exista o cauza de indivizbilitate si sa ceri din nou conexarea lor.
Daca expertiza este clara si a indicat autorul( autorii) situatia-i simpla pe 278 ind.1 cpp. E principala proba, in dosar alaturi de dosarul de la registrul comertului.

Daca nu, solicitati un supliment de expertiza sau o contra expertiza
Nu va puteti constitui parte civila pe art. 278 ind.1 cpp.
In caz ca veti pierde procesul penal, va puteti adresa instantei civile pentru anularea actului fals.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Septembrie 2010
Silvia Renate Mihai , Avocat
Da , expertiza grafica a indicat autorul semnaturilor in fals in persoana fizica ce s-a prezentat si la notar si la avocat si care a semnat pe langa documentele intocmite la acesttia si alte documente, inclusiv documentele financiar-contabile, declaratii pe proprie raspundere ce se depun la institutiile statului.
Exista vreo sansa, cat de infima, sa se schimbe rezolutia dispusa de catre procuror prin actiunea in instanta?
Cu stima
La Curtea de Apel prin plangere impotriva ordonantei procurorului se vor judeca in acelasi proces cei trei faptuitori?
Daca prin actionarea in instanta impotriva rezolutiilor sau ordonantei procurorului - art. 278 ind. 1 C.p.p nu ma pot constitui parte civila pentru a-mi recupera prejudiciul material si a obtine daune morale, atunci cum trebuie sa procedez pentru a-mi obtine aceste prejudicii?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal - nelamuriri Nina1 Nina1 S-a format un dosar penal ca urmare a plangerilor pentru infractiuni de fals si uz de fals impotriva a trei persoane: o persoana fizica ce a realizat falsuri ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa se aplica? Nina1 Nina1 Ce pedeapsa se aplica unei persoane pusa sub invinuire pentru infractiunile prevazute de art. 290 Cod penal , art. 26 raportat la art. 289 Cod penal, art. 291 ... (vezi toată discuția)
Contestatie rezolutie procuror Nina1 Nina1 Daca o rezolutie data de procuror intr-un dosar penal este contestata, acelasi procuror reanalizeaza dosarul ? Care este termenul in care se da raspuns unei ... (vezi toată discuția)