avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Ce efect si putere legala are dovedirea clara a incompatibilitatii ADN intre presupusul tata si copilul parte in procesul de stabilire a paternitatii?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 17:17, 26 Noiembrie 2007
Expertiza medico legala:
poate exclude paternitate unui barbat ("paternitatea barbatului Y fata de copilul X se exclude" = singura situatie afirmativa si certa)
dar niciodata nu o poate afirma ("poate fi tata paratul"... altfel spus poate fi acesta sau oricare altul.)

Nu stiu daca ma intelegeti... e o intreaga teorie aici...
Probele ADN pentru stabilirea paternitatii efectuate in alte laboratoare decit INML sunt admisibile in instanta?
Nu. Mai ales daca sunt efectuate inaintea inceperii procesului si tatal si copilul sunt disponibili pentru efectuarea unui test la IML.
In functie de situatie insa, daca tatal a decedat sau chiar daca nu, in masura in care se coroboreaza cu alte probe, poate fi admis ca proba.
Poate crea o prezumtie oricum in mintea judecatorului si daca il respinge ca proba...
TIne cont ca testul ADN poate fi destul de costisitor....si ai grija si la termenele in care poti face stabilirea paternitatii :D
Nu inteleg ce relevanta are, nici unul si nici celalalt...
Ca n-am vazut instanta sa-si formeze o convingere fara expertiza, pe motiv ca ar fi scumpa... Si oricum, se pot face alte teste preliminare, in afara de ADN, care nu sunt chiar foarte scumpe.
Iar cu termenul... nu vad nicio legatura sau importanta in cazul de fata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul adn r.mihaela24 r.mihaela24 Costul testul ADN este mai scump daca se face prin instanta sau daca se face de comun acord?cum e mai bine ? (vezi toată discuția)
Probleme cu o fata care a ramas insarcinata si a nascut Anonymous93 Anonymous93 Nu stiu exact cum sa ma exprim dar voi spune dupa cum stiu: Am un prieten care la o petrecere a fost intr-o aventura cu o fata (el spune ca a folosit ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Lemg Lemg Buna ziua!...am sa va expun un caz si astept din partea d-voastra opinii,pareri si sfaturi!...o buna prietena se confrunta cu urmatoarea situatie...sotul ei a ... (vezi toată discuția)