avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj dupa CCC pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj dupa CCC pana la 2 ani

Buna ziua!

As dori, daca puteti, sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema:
Am fost angajata incepand cu data de 1.05.2006, la o firma in calitate de asistent medical;pe 20.06.2008 am nascut o fetita, si am intrat in postnatal. Dupa perioada de 2 ani de postnatal, pe 21.06.2010 mi-am reluat activitatea, dupa care la jumatatea lunii iulie am fost anuntata ca activitatea firmei se restrange si urmeaza sa intru in somaj incepand cu data de 1.09.2010. Dupa ce mi-am ridicat cartea de munca de la firma, si am fost sa-mi depun actele pentru indemnizatia de somaj, mi s-a spus ca o sa beneficiez de aceasta indemnizatie doar 6 luni, in timp ce eu stiam ca este de minim 9 luni ( mentionez ca pe cartea de munca am mai putin de 10 ani vechime ).
Intrebarea mea este, de ce beneficiez de doar 6 luni de indemnizatie de somaj?
Astept raspunsurile dumneavoastra; va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:20, 15 Septembrie 2010
1. Nu este vorba de concediu postnatal ci de CCC pana la 2 ani.
2. Legea 76/2002 spune:
Art. 39. - (1) Indemnizaţia de şomaj se acordă şomerilor prevăzuţi la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, după cum urmează:
a) 6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;
b) 9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
3. Perioada de CCC pana la 2 ani este vechime in munca dar nu este stagiu de cotizare pentru somaj.
4. Inseamna ca in evidentele de la AJOFM apareti cu o perioada de cotizare mai mica de 5 ani. Mergeti la AJOFM sa va spuna despre ce este vorba. S-ar putea sa fie o greseala sau un fost angajator al dvs. nu a platit contributia la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal/postnatal apoi indemnizatie de somaj haller haller Buna seara! am si eu o intrebare! sotia mea va naste intre 18.06-28.06! concediul prenatal probabil ca il vom introduce din data de 2.05! probabil ca sotia va ... (vezi toată discuția)
Somaj Rotaru_Dumitra Rotaru_Dumitra Buna ziua.Fata mea are 5 ani vechime in campul muncii,si este in concediu postnatal pana pe 17 iulie 2011.Poate benificia de somaj dupa ce termina concediul?Si ... (vezi toată discuția)
Durata somaj alynna298 alynna298 buna ziua, eu am vechime pe cartea de munca 4 ani,8 luni si 2 sapt. aceasta este vechimea calculata pana am intrat in concediu prenatal in data de 14 martie ... (vezi toată discuția)