avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desfiere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desfiere

La varsta de 15 ani am fost infiata. Acum, la 45 de ani, doresc sa ma desfiez. Este posibil acest fapt, tinand cont ca numai unul din parintii naturali mai traieste? Acesta este de acord sa ma desfiez. Parintii adoptivi sunt si ei de acord cu aceasta dorinta.
Ce demersuri sunt necesare? Ce acte sunt necesare si unde pot fi depuse? Cat poate dura acest lucru? Cam costa aceasta desfiere?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:57, 26 August 2009
as avea si eu o intrebare cu privire la adoptie si desfacerea ei: daca unul din parintele adoptiv e mort iar celalalt vrea sa desfaca o adoptie cu drepturi de pline,pe motiv ca fiica adoptiva nu isi indeplineste indatoririle firesti de fiica,de a o sprijini afectiv si financiar (mama adoptiva are 74 ani),se poate desface adoptia? cam cit dureaza? cam cit costa?
in alta ordine de idei,daca fiica va fi desfiata,iar tatal natural lasa o mostenire in Franta,(fiind cetatean francez de origine romana)ea are drept la mostenire?
mentionez ca adoptia a avut loc in 1980,nu stiu daca are vreo importanta,iar fiica adoptiva are 35 ani acum.
multumesc
Ce ar trebui sa intelegeti este ca: adoptatul are aceleasi drepturi ca orice copil natural. De asta ii spune "cu efecte depline".
Deci, ar trebuie sa schimbati legea in care va uitati cu ceva articole din Codul familiei referitoare la obligatia de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiii infiati si desfierea liutza50@yahoo.com liutza50@yahoo.com buna ziua.am si eu o intrebare....acum 10 ani am fost infiata si batrana care m-a infiat mai are o fata infiata,eu am acu 29 ani,cealalta are in jur de 40 de ... (vezi toată discuția)
Testament cu fiu infiat masso masso buna seara! expun urmatoarea situatie: 2 frati gemeni; unul din ei este infiat cu efecte depline, de mic, de catre unchiul - fratele tatalui care nu avea ... (vezi toată discuția)
Succesiunea adoptatului Profion Profion daca o adoptata cu efecte depline, in 1926, in Maramures, moare necasatorita, fara copii si fara sa lase testament, la 1979, este legal ca averea ei ( ... (vezi toată discuția)