avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune

Am urmatoarea problema:

Am de recuperat o creanta, am deschis proces de iesire din indiziune ( art:728).

Debitorul meu detine cu fratele un imobil( mostenire).

In momentul de fata am primit expertiza topo+imobiliara.

Nelinistea mea apare din urmatorul motiv:

1. Concubina debitorului cheama in judecata pe cei doi frati,( motiv ca a adus imbunatatiri substantiale la imobil), iar in procesul nostru are acum calitatea de intervenient in nume propriu .

Se poate suspenda procesul pana la solutionarea acestor pretentii a concubinei?

2.Aparatorul debitorului , invoca acum in aceasta faza procesuala ".....exceptia lipsei calitatii procesual active...", pe motiv ca-mi intemeiez actiunea conf art 728 CC, si nu am precizat temeiul juridic in baza caruia am solicitat iesirea din indiviziune .

Cu multumiri,
Gabi

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:12, 15 Septembrie 2010
corect, ati gresit temeiul de drept al actiunii. ar trebui sa fie admisa exceptia calitatii procesual active in ce va priveste.
nu cred ca se pune problema de suspendare...concubina este parte in proces...instanta se va pronunta prin aceeasi sentita si asupra cererii sale ...cred eu...

de motivat in drept...trebuie gasit un alt temei legal....daca gasesc ..va zic
succes
Si eu zic ca nu se va suspenda procesul.

Va veti judeca in cadrul aceluiasi proces intrucat fiecare isi va face aparari proprii.
In caz de suspendare si judecare pe cale separa va trebuie sa intre in proces ceilalti mostenitori pentru a-si face apararile...
Doar daca greseste instanta se va suspenda si aveti grija ca pot avea loc si greseli...asa ca aparati-va tare...prin avocat...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala gabriella222 gabriella222 Ce este de facut, cind o persoana care nu are calitate procesuala, depune o cerere de chemare in judecata cu declaratii false, si instanta a dat curs acestui ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune taviflavi taviflavi Suntem 2 frati si am castigat prin partaj (parinti divortati mama decedata in timpul procesului)lotul A bucatarie o baie plus inca o camera la bunicii din ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala mostenitor neacceptant vyolet vyolet tatal meu a decedat in 2009,iar printr-o actiune oblica banca a deschis proces in urma cu 3 luni impotriva tatalui meu.specific ca am dezbatut mostenirea la ... (vezi toată discuția)