avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calitate procesuala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calitate procesuala

Ce este de facut, cind o persoana care nu are calitate procesuala, depune o cerere de chemare in judecata cu declaratii false, si instanta a dat curs acestui proces care este la stadiul de fond, avind ca obiect fond funciar, eu avand o cerere de interventie principala, la care nu s-a pronuntat inca admisia de interventie.
Unde pot sa fac o reclamatie sau o plingere si in baza caror legi?

Va multumesc

gabi

Cel mai recent răspuns: gabriella222 , utilizator 02:08, 4 Octombrie 2015
Trebuie sa invocati, in cadrul procesului, exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului.
Va multumesc
Cind pot sa invoc aceasta exceptie? Am depus cerere de interventie, am fost trecuta ca intervenient in dosar, dar instanta nu s-a pronuntat inca in legatura cu admiterea interventiei mele, cu o incheiere.
va multumesc
gabi
Dupa admiterea cererii de interventie, va trebui sa formulati intampinare si in cadrul intampinarii formulate, puteti invoca si exceptii, alaturi de apararile pe fondul cauzei.
Va multumesc,

Ce se intimpla daca interventia este respinsa?
Daca reclamantul nu are calitate procesuala, cum de s-a acceptat de catre instanta aceasta
chemare in judecata?

cu stima
gabi
Daca cererea de interventie va este respinsa, atunci nu mai puteti face nimic, nu mai puteti invoca nicio exceptie in cadrul acelui proces.

La intrebarea:
Daca reclamantul nu are calitate procesuala, cum de s-a acceptat de catre instanta aceasta
chemare in judecata?

va poate raspunde numai cineva care cunoaste toate detaliile dosarului.

Oricum instanta este obligata sa se pronunte asupra oricaror cereri cu care este investita, dupa ce le cerceteaza (asta inseamna termene de judecata cu administrare de probe si cu ascultarea partilor din cauza). Nu are voie sa refuze o cerere.

Alte discuții în legătură

Intervenient accesoriu teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Vreau sa stiu ce urmeaza dupa admiterea unui intervenient intr-un proces .Cererea de interventie a fost facuta la instanta de recurs.De regula ce ... (vezi toată discuția)
Exceptii invocate de intervenientul in interes propriu panteraadi panteraadi Buna seara,Un proces civil desfasurat intre un reclamant si un parat .Se formuleaza de un al treilea participant in cadrul procesului, o cerere de interventie ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie in interes propriu ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, m-ar interesa sa aflu daca in cazul in care o cerere de interventie in interes propriu intr-un proces civil a fost respinsa (exceptia lipsei ... (vezi toată discuția)