Ce este de facut, cind o persoana care nu are calitate procesuala, depune o cerere de chemare in judecata cu declaratii false, si instanta a dat curs acestui proces care este la stadiul de fond, avind ca obiect fond funciar, eu avand o cerere de interventie principala, la care nu s-a pronuntat inca admisia de interventie.
Unde pot sa fac o reclamatie sau o plingere si in baza caror legi?
In intampinare trebuie sa invocati lipsa calitatii procesuale.Instanta este obligata sa sepronunte asupra acestei exceptii dirmiante si absolute, adica, daca exceptia este intemeiata, instanta va trebui mai inainte de orice alta masura in dosar sa se pronunte asupra exceptiei si, daca o va gasi intemeiata va respinge actiunea ca inadmisibila,promovata de o persoana care nu are calitate procesuala.
In primmul rand dvs tb sa dobanditi calitatea de parte in dosar (intervenient) si asta se intampla doar dupa admiterea in principiu a cererii de interventie.
Dupa ce dobanditi aceasta calitate, veti putea formula intampinari, invoca exceptii si propune probe in functie de interesul dvs justificat.
Deci inclusiv exceptia lipsei calitatii procesuale active va fi analizata de instanta, dupa ce dvs o veti invoca prin intampinare.
Va multumesc tuturor pentru raspuns.
Ce se intimpla totusi daca instanta nu accepta cererea mea de Interventie principala?
"Sora dvs. are calitate procesuala activa, fiind reclamanta deoarece a pretins ca este unica mostenitoare a defunctei."
In cererea de chemare in judecata, sora mea nu a depus certificatul de deces al mamei si cred ca instanta trebuia sa-i anuleze cererea.
Cum poate o instanta sa accepte o cerere de chemare in judecata pe pretentii si fara dovezi?
"Principiul egalităţii în drepturi înseamnă că părţile în litigiu trebuie să se afle pe picior de egalitate pe parcursul tuturor fazelor procesuale."
Daca se refuza interventia unde este egalitatea? Cum pot eu sa ma apar impotriva minciunilor
depuse la dosar? Se poate cistiga un proces pe minciuni?
Unde pot sa fac o reclamatie sau o plingere si in baza caror legi?
va multumesc
Probabil ca nu ati motivat suficient de convingator in fapt si in drept cererea de interventie.Ati avut avocat?Puteti face o sesizare la CSM-Inspectia Judiciara.