Buna ziua,
pentru o zi de concediu, si asta pentru a merge la inmormantarea bunicului meu, trebuie sa aduc certificatul de deces al acestuia?
Mi-am dat demisia cerand, daca se poate, sa plec mai repede, intr-o saptamana. Au fost de acord. Problema e ca in acea saptamana bunicul meu a decedat si chiar in ultima zi de munca trebuia sa merg la inmormantarea lui. Eu as fi cerut doar o invoire, dar seful mi-a spus ca pot sa-mi iau o zi de concediu. Am fost de acord, iar acum imi cere copie dupa certificatul de deces al bunicului pentru a-mi incheia situatia.
Da pentru cazuri speciale este obligatoriu de adus coopie a certificatului. Se ridica cateva probleme deosebite si anume
1. fiind in perioada de preaviz pe carenu am inteles daca a fost ceruta si pretinsa de angajator sau nu. aveai calitatea de salariat si pentru situatii deosebite se acorda concedii suplimentare dovedite cu certificatul de deces .
2. in situatia in care erai in ultrima zi de preaviz aveai mai multe posibilitati concediul; de odihna; cel suplimentar ; sau pur si simplu lipsa de la serviciu. Pentru o singura absenta nemotivata nu putea nimeni sa-ti desfaca in baza lui61lita