avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vi se pare normal sa se poarte asa?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vi se pare normal sa se poarte asa?

Buna ziua,
pentru o zi de concediu, si asta pentru a merge la inmormantarea bunicului meu, trebuie sa aduc certificatul de deces al acestuia?
Mi-am dat demisia cerand, daca se poate, sa plec mai repede, intr-o saptamana. Au fost de acord. Problema e ca in acea saptamana bunicul meu a decedat si chiar in ultima zi de munca trebuia sa merg la inmormantarea lui. Eu as fi cerut doar o invoire, dar seful mi-a spus ca pot sa-mi iau o zi de concediu. Am fost de acord, iar acum imi cere copie dupa certificatul de deces al bunicului pentru a-mi incheia situatia.
Cel mai recent răspuns: Petrica Petrica gelu , Consilier juridic 20:54, 22 Noiembrie 2007
Da pentru cazuri speciale este obligatoriu de adus coopie a certificatului. Se ridica cateva probleme deosebite si anume
1. fiind in perioada de preaviz pe carenu am inteles daca a fost ceruta si pretinsa de angajator sau nu. aveai calitatea de salariat si pentru situatii deosebite se acorda concedii suplimentare dovedite cu certificatul de deces .
2. in situatia in care erai in ultrima zi de preaviz aveai mai multe posibilitati concediul; de odihna; cel suplimentar ; sau pur si simplu lipsa de la serviciu. Pentru o singura absenta nemotivata nu putea nimeni sa-ti desfaca in baza lui61lita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absenta nemotivata serviciu 3 ore florentina12 florentina12 Buna ziua, De 6 luni am revenit din ccc, angajatorul nu a fost incantat pentru ca ocupase postul, in toata aceasta perioada nu mi-am desfasurat activitatea, ... (vezi toată discuția)
Intarzierile cumulate scazute din concediul de odihna ContSters304388 ContSters304388 Buna ziua, Am primit un act aditional sa il semnez, in care se precizeaza ca invoirile, absentele nemotivate, se scad din zilele de concediu, este legal sa se ... (vezi toată discuția)
Co, cm, demisie - toate in acelasi timp? mona_piedra mona_piedra Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: Cum pot proceda ca si angajator, fara sa incalc legea in conditiile in care: 1. un angajat a ... (vezi toată discuția)