avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absenta nemotivata serviciu 3 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absenta nemotivata serviciu 3 ore

Buna ziua,
De 6 luni am revenit din ccc, angajatorul nu a fost incantat pentru ca ocupase postul, in toata aceasta perioada nu mi-am desfasurat activitatea, am fost remunerata pentru simpla prezenta, iar in tot acest timp mi-am cautat job. Din pacate nu am reusit pana acum sa imi gasesc ceva iar angajatorul meu se pare ca si-a pierdut radarea pt ca s-a decis sa imi puna bete in roate in ideea in care refuza sa imi acorde concediu de odihna, concediu fara plata, invoiri etc. Toate acestea le-am solicitat pentru diverse interviuri. Intrebarile mele sunt: 1.Angajatorul poate refuza cererile mele fara a le motiva? 2.Daca absentez 2 ore nemotivat ( mi s-a refuzat invoirea), angajatorul poate schimba ziua in absenta nemotivata si aplica sanctiuni? ( mi-a sugerat ca o va face) 3. Ii pot solicita angajatorului in scris motivarea refuzului pentru concediu de odihna si/sau concediu fara plata pentru probleme personale? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: florentina12 , utilizator 14:46, 19 Iunie 2012
@ florentina12

1. Avand în vedere ca CFP se acorda in baza unei cereri a salariatului si poate constitui un caz de suspendare prin acordul parţilor, rezulta ca angajatorul nu este obligat sa acorde salariatului concediu fara plata.

2. Invoirea nu este reglementata de Codul Muncii . In baza principiului libertatii de vointa a partilor contractante, fara a exista o prevedere legala, se utilizeaza si invoirea salariatului de la serviciu, cu plata salariului. De regula invoirea se acorda de angajator, daca este de acord cu solicitarea angajatului, atunci cand acesta urmeaza a-si realiza anumite interese personale deosebite.
Parerea mea este urmatoarea, anagajatorul, atata timp cat salariatul a respectat toate normele dreptului muncii prinvind timpul de odihna aici referindu-ne si la concdiul de odihna si la CFP, este obligat sa-i motiveze in scris motivele refuzului acordarii concediului de odihina, insa nu are si obligatia acordarii acestor concedii atata timp cat el dovedeste ca activitatea societatii este pusa in pericol, nu am reusit insa sa gasesc un cadrul legal...
Multumesc pentru raspunsuri. Lipsa mea de la birou nu afecteaza in nici un fel activitatea, productivitatea societatii. Am cautat si eu un cadru legal pentru ca angajatorul sa- mi motiveze refuzul de acordare co...dar nu am gasit.
se pare ca in romania daca angajatorul nu are chef sa te lase sa iti rezolvi anumite probleme in timpul programului.... fara sa te plateasca....nu le rezovi... ultima sansa...donez sange :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarzierile cumulate scazute din concediul de odihna ContSters304388 ContSters304388 Buna ziua, Am primit un act aditional sa il semnez, in care se precizeaza ca invoirile, absentele nemotivate, se scad din zilele de concediu, este legal sa se ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna dupa concediu ingrijire copil Desi T Desi T la revenirea din concediul de ingrijire copil (pana la 2 ani), am dreptul sa imi iau concediu de odihna incepand cu prima zi de reluare a activitatii? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata roxanad29 roxanad29 In cazul in care o pers este in concediu fara plata, angajatorul poate refuza sa ii completeze adeverinta de venit? Unde se reflecta acest lucru(fluturas, ... (vezi toată discuția)