avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadru militar pe baza de contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadru militar pe baza de contract

Buna ziua. Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: am doi frati care s-au inscris in armata la o scoala militara unde li s-a promis solde bune si salarii dupa terminarea scolii care nu sunt deloc realiste. Au trebuit sa incheie un contract pentru studii de 2 ani si unul pentru alti 8 ani de munca. Au facut un an de scoala militara si au ajuns la concluzia ca armata nu este pentru ei..si ca se pot descurca si in afara ei.. Problema este ca acum vor trebui sa plateasca o suma pe care nu o stim dar care este mult exagerata pentru scolarizare. In contractul lor se stipuleaza ca sunt obligati sa plateasca o suma de bani daca isi dau demisia dar nu e specificata suma de bani sau legea din care reiese. Mi se pare absurd sa fie obligati sa semneze contractul fara sa li se explice toate conditiile in care acesta inceteaza, sa nu fie respectate promisiunile de dinaintea inscrierii, (cu criza cu tot au fost mintiti), si mai presus sa nu poata parasi sistemul datorita sumei ff mari care se vehiculeaza de cateva sute de milioane. Inteleg ca o anumita suma tr platita... Acum eu nu stiu in ce moment ar fi mai propice sa-si dea demsia, sa astepte sa termine scoala sau nu...... Va rog sa ma ajutati cu un raspuns....Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta. Constanta , utilizator 17:58, 20 Septembrie 2010
treaba asta e serioasa.de exemplu eu am facut aprox. 3 luni de scolarizare si un contract de 4 ani dupa terminarea studiilor si mi-au spus ca daca imi dau demisia inainte de terminarea contractului voi plati intre 4000-5000 ron.In cazul dvs. conteaza mult ce fel de scoala este: de maistrii,de ofiteri? Nu-i poate obliga sa plateasca toata suma odata.
Buna ziua. Este scola de maistrii militari. Este posibil ca plata sa se faca in rate lunare dar nu stim cam cat ar putea fi suma de bani..Imi imaginez ca ei ar putea sa stabileasca orice suma ca oricum nu trebuie sa o dovedeasca, nu? Dar daca sunt dati in judecata, oare ajuta cu ceva? Aveti idee cat costa o consultatie la un avocat? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Regele Regele Va salut. As dori si eu cateva raspunsuri in legatura cu intentia mea. Vreau sa demisionez din armata!!!Salariul nu ma mai motiveaza asa ca vreau sa plec! Am ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile efectuate cu scolarizarea mea rududoo rududoo Buna seara, Am absolvit Academia Tehnica Militara, si sunt in activitate de 4 ani . Legile adoptate de Guvern in anul 2010 au anulat motivele care au stat ... (vezi toată discuția)
Mi-am dat demisia din m.ap si nu vreau sa platesc scolarizarea sau macar sa micsorez suma nicu_corneliu nicu_corneliu Mi-am dat demisia de vreo 2 sapt din armata si m-am angajat intr-un alt sistem militarizat. Acum stiu ca treuie sa imi platesc scolarizare proportional cu cat ... (vezi toată discuția)