avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire

Buna ziua,
am o mare dilema si am rugamintea sa ma ajutati in rezolvarea acestei probleme. Asadar, bunicul meu a decedat in anul 1951, pe actul de succesiune apar toti copii inclusiv mama mea (eu fiind infiata). In anul 1961 moare bunica, iar eu dau o declaratie de renuntare asupra dreptului de mostenire, declaratie inregistrata in Registrul de inregistrari. Apare legea 247, apoi legea 10 si aici apare dilema mea: mai pot beneficia de mostenire dupa bunici? Cu respect si multumiri, astept sa ma elucidati in aceasta problema
Cel mai recent răspuns: asstef , utilizator 15:30, 22 Septembrie 2010
Buna ziua !
Avand in vedere existenta unei declaratii in acest sens , nu mai detineti calitatea de mostenitor de la data inregistrarii acesteia.
Cu stima !
Multumesc pentru raspuns, insa dilema mea consta in faptul ca renuntarea a avut loc doar pe partea bunicii sau renuntarea s-a extins si pe partea bunicului? Va rog sa ma ajutati, multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor persoana decedata in 1947 cristimarin cristimarin Am solicitat la un notar certificatul de mostenitor dupa bunica mea decedata in 1947 prin care sa dovedesc calitatea de mosteniori ai sotului defunctei ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu ...piedica valensia valensia Mi s-a recomandat pe acest forum ca ar fi bine ca mama mea sa faca o succesiune prin notariat pentru un pamint mostenire de la tatal sau si apoi sa faca ... (vezi toată discuția)
Succesiune vacanta Clodni Clodni Bunica mea, proprietara unui apartament in care locuiam impreuna cu mama mea, a decedat in 1961. Pentru ca eram urmariti politici, tatal meu fiind condamnat ... (vezi toată discuția)