avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu ...piedica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu ...piedica

Mi s-a recomandat pe acest forum ca ar fi bine ca mama mea sa faca o succesiune prin notariat pentru un pamint mostenire de la tatal sau si apoi sa faca actiune de anulare a titlului de proprietate eliberat abuziv la o alta persoana in baza Legii 18 .[Dezbaterea succesiunii v-ar ajuta totusi pentru introducerea unei actiuni de nulitate a titlului de proprietate, dovedind calitatea de mostenitori ai persoanei indreptatite si dovedind interesul in cauza]La CF terenul apare intabulat tot pe tata mamei mele (bunicul meu).
Dar notariatul,in demersul succesiunii, imi cere Certificat fiscal de plata impozitului de la primarie,ceea ce nu pot primi,caci primaria a eliberat titlul de proprietate altcuiva. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Cu multumiri,
Valensia
Cel mai recent răspuns: valensia , utilizator 09:24, 13 August 2009
cautati sa mergeti la mai multe notariate. nu toti cer asa.
Stimata doamna ,
Nici un notar de pe teritoriul Romaniei nu va trece acel teren in vreun certificat de mostenitor. Va poate face eventual un certificat de calitate de mostenitor in baza caruia sa depuneti actiunea in instanta pentru anularea titlului de proprietate dat pe terenul dvs de primarie altei persoane.
Si va si explic de ce nu va trece nici un notar acel teren in certificatul de mostenitor! Fiindca in prezent , dvs nu sunteti proprietarii acelui teren . Acel teren a fost nationalizat , iar dvs trebuia sa faceti cerere de revendicare in baza legii 18/1991 sau a legii 10/2001 ! Intelegeti??!!!!B-) Fiindca altfel primaria nu putea emite un titlu de proprietate altei persoane! Este clar ca dvs ori nu ati facut astfel de cereri ori ati facut si au fost respinse!
Orice notar cere certificat fiscal. Altfel ne-am trezi fara proprietati ! Ce ar insemna ca vanzatorul unui apartament sa moara iar mostenitorii sai sa mearga la notar cu actul lui de proprietate in baza caruia a vandut si sa il treaca in CM? Sa fim seriosi! Cine sustine contrariul habar nu are cu ce se mananca activitatea notariala!
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
MIHAI GRIGORE a scris:

Stimata doamna ,
Nici un notar de pe teritoriul Romaniei nu va trece acel teren in vreun certificat de mostenitor. Va poate face eventual un certificat de calitate de mostenitor in baza caruia sa depuneti actiunea in instanta pentru anularea titlului de proprietate dat pe terenul dvs de primarie altei persoane.


Corect. Soluţia constă în obţinerea certificatului de calitate de moştenitor sau, dacă există alte bunuri în masa succesorală, obţinerea certificatului de moştenitor privind acele bunuri.
Daca as obtine certificatul de calitate de mostenitor,as avea sanse mai mari intr-un proces de anulare de titlu,caci avem si cerere la Legea 247/2005,dar raspunsul primariei lipseste si la ora actuala.
Cu multumiri,
Valensia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de succesiune... valensia valensia Imi spune si mie cineva de ce Notarul refuza sa faca succesiunea pentru mama pentru un pamint cu CF pe bunicul dinspre mama, in conditiile in care am depus ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac? valensia valensia Pe un pamant cu CF pe bunicul meu dinspre mama s-a eliberat titlu de proprietate altei persoane. Intreb daca nu s-a facut succesiune pe acel pamant, ... (vezi toată discuția)
Intrebare carmen beladona carmen beladona bunicul meu care a decedat avea un pamant. Am facut un extras de cf si este intabulat bunicul meu si acum la oras la cadastru. M-am dus la primaria satului ... (vezi toată discuția)