bunicul meu care a decedat avea un pamant. Am facut un extras de cf si este intabulat bunicul meu si acum la oras la cadastru. M-am dus la primaria satului unde este pamantul si mi-au spus ca pamantul bunicului meu a fost cerut de niste persoane pe care eu nu le cunosc si care au zis ca sunt ceva rude prin alianta cu bunicul meu si au primit titlul de proprietate pe pamantul acela. Ei au facut cerere in baza legii 185.ce pot sa fac eu acum. Eu nu am facut cerere deoarece nu am avut nici un habar de existenta acestui pamant. Nici primaria nu ne-a anuntat, nici succesiune nimic. Bunicul meu a locuit in casa cu mine la oras deci pot spune ca am acceptat succesiunea deoarece casa lui este a noastra. ce ma sfatuiti sa fac. Va multumesc.
cred ca va referiti la o acceptare tacita a succesiunii B-)
totusi este bine sa lergeti la notar si sa dezbateti succesiunea dupa bunicul dvs ., pt a fi cu toate actele in regula .
ma refer si la intabulare aici , pe numele dvs , ca si succesor .
in ceea ce priveste terenul respectiv, intrucat nu ati dat prea multe detalii, ce pot sa va spun este ca va puteti adresa instantei in contra persoanelor respective.
cand a decedat bunicul ? persoanele in cauza cand au facut cerere de retrocedare a pamantului respectiv ?? cand li s-a eliberat titlul de proprietate ??
1. Mergeti la un notar sa dezbateti succesiunea si treceti si terenul respectiv.
2. In baza certificatului de mostenitor, cereti anularea respectivului titlu de proprietate.
Faptul că în CF apare ca proprietar bunicul nu înseamnă că terenul respectiv nu a fost, la un moment dat, colectivizat.
Dacă terenul a ieşit din patrimoniul bunicului şi el nu a depus cerere de reconstituire a dreptului de proprietate, persoanele îndreptăţite de lege puteau depune cererea în termenul prevăzut de lege. Atîta vreme cît aţi acceptat succesiunea după bunic, nicio rudă din altă clasă nu se mai poate prevala de dreptul de a cere reconstituirea în calitate de moştenitor.
Dacă nici dumneavoastră, moştenitor al bunicului, nu aţi cerut reconstituirea dreptului de proprietate in termenul prevăzut de lege, este dreptul comunei să dispună de acest teren, chiar atribuindu-l în proprietate unor persoane care au solicitat restituirea unor terenuri dar nu li s-au soluţionat cererile din lipsă de teren.
cererea a fost facuta la legea 18-1991 si titlul de proprietate a fost eliberat in 2001.
pot sa fac sussesiunea si dupa aceea sa cer anularea dreptului de proprietate in instanta? sauce sa cer in instanta?
Daca cererea a fost formulata de bunicul decedat in termenul prevazut de Legea nr.18/1991, eliberandu-se in acest sens un titlu de proprietate in 2001 pe numele acestuia, trebuie sa dezbateti succesiunea in fata notarului public, in rest recititi cu atentie ceea ce a consemnat themis!
Cum sa fac?
valensia
Pe un pamant cu CF pe bunicul meu dinspre mama s-a eliberat titlu de proprietate altei persoane. Intreb daca nu s-a facut succesiune pe acel pamant, ... (vezi toată discuția)