avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata datoriilor la stat de catre angajator desi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata datoriilor la stat de catre angajator desi acestea au fost retinute din salariul angajatului

In anul 2009 firma la care lucrez nu a mai platit datoriile la stat incepand din luna aprilie.Angajatorul a retinut pe statul de plata sumele care ar fi trebuit virate catre stat.Din aceasta cauza am fost scoasa din evidenta medicului de familie.Cei de la ANAF au facut o reesalonare a datoriilor dar firma nu a platit nici aceasta reesalonare.Ceia ce ma intereseaza este daca eu ca simplu angajat pot da firma in judecata deoarece prin neplata acestor datorii mi-a adus prejudicii.Este infractiune neplata datoriilor catre stat avand in vedere ca banii respectivi au fost au fost retrasi din salariul meu ? Cu ce documente trebuie sa me prezint in instanta pentru a dovedi cele afirmate!
Va multumesc pentru consiliere!
Cel mai recent răspuns: milixima , utilizator 13:22, 16 Septembrie 2010
Codul muncii
Art. 280. - Nedepunerea de catre angajator, in termen de 15 zile, in conturile stabilite, a sumelor incasate de la salariati cu titlu de contributie datorata catre sistemul public de asigurari sociale, catre bugetul asigurarilor pentru somaj ori catre bugetul asigurarilor sociale de sanatate constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla atunci cand finantele nu pot recupera contravaloarea cas neplatita de o firma aflata in procedura insolventei? cine e pagubitul? fostii salariati ai firmei, cand se pensioneaza ? culcerruxandra culcerruxandra Buna ziua ! Ce se intampla daca o firma care nu a platit de sase ani contributiile pentru pensii, desi s-au depus declaratiile si care apoi, intrand in ... (vezi toată discuția)
Societate cu datorii Velvet.Hd Velvet.Hd Buna ziua, lucrez la o societate cu multe datorii( am aflat doar acum,de curand) la stat precum si la alti furnizori.Ce se intampla cu noi,salariatii,daca ... (vezi toată discuția)
Situatia angajatului in cazul schimbarii administratorului firmei alex68 alex68 Buna seara. Va rog mult daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema. La societatea unde lucrez a fost numit un nou administrator. Precedentul si-a dat ... (vezi toată discuția)