avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere catre angajator pentru acordarea compensatiei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere catre angajator pentru acordarea compensatiei de 15% din salariul brut pentru gravidele sau mamele aflate in concediu de maternitate

Buna ziua. Ma puteti ajuta si pe mine cu mai multe detalii despre cererea asta? Noi avem contract colectiv pe unitate in care nu este specificat nimic de aceasta cerere, dar eu stiu ca daca nu e trecut nimic trebuie respectat contractul national??
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 16:32, 16 Septembrie 2010
Chiar daca aceasta prevedere nu apare in contractul colectiv la nivel de unitate, societatea trebuie sa respecte prevederile contractului colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010, unde, la art. 66 se stabileste care este obligatia societatii in ceea ce priveste compensarea diferentei dintre indemnizatia de maternitate si salariul lunar brut.
In cerere trebuie sa specificati care este articolul de lege in baza caruia solicitati compensarea.
De asemenea, conform art. 51 c) din acelasi contract colectiv aveti dreptul si la un salariu mediu pe unitate, platit la nastere.
Imi putetispune,va rog, ce retineri sunt din salariul mediu pe unitate, platit la nastere (CAS, CASS, impozit, etc.)
Va multumesc pentru raspuns.
del_gf a scris:

Imi putetispune,va rog, ce retineri sunt din salariul mediu pe unitate, platit la nastere (CAS, CASS, impozit, etc.)


Pentru salariul mediu platit de unitate nu trebuie sa platiti taxe.
Confrorm art 42 Cod Fiscal, ajutorul pentru nastere este venit neimpozabil.
Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate in ccmun 2007-2010 Ank27 Ank27 Buna! Ar putea sa imi explice cineva mai clar art 66 din ccmun 2007-2010..sa inteleg ca in prima luna de concediu de maternitate salariata va primi un salariu ... (vezi toată discuția)
Salariu suplimentar platit mamei pentru nasterea copilului Nelia2583 Nelia2583 Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca orice angajator este obligat sa respecte articolul 51, lit c din contractul colectiv de munca: Art. 51 - În afara ... (vezi toată discuția)
Calcul completare 15% / salariul bonus cf art. 51 si art. 66 din ccmunn 2007-2010 brotacel1 brotacel1 Buna ziua, Lucrez la o firma de 10 ani si momentan ma aflu in concediu prenatal de la 1 mai 2009. O data cu depunerea concediului prenatal am depus si ... (vezi toată discuția)