avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atac la un Contract Vanz-Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atac la un Contract Vanz-Cumparare

Buna seara,

Dupa multe discutii foarte neplacute, m-am gandit ca ar fi bine sa incep sa ma informez deja in cazul in care se va ajunge si la asa ceva.

Parintii mei trec printr-un divort, iar eu sunt undeva la mijloc..

Problema mea este urmatoarea:
- am 2 proprietati pe numele meu, pe care tatal meu m-a amenintat ca mi le ia inapoi printr-un proces, iar eu voi beneficia numai de 1 patrimea din suma proprietatilor respective
- aceste proprietati au fost intai pe numele parintilor mei ---> dupa care au fost pe numele bunicii mele (care a decedat) ---> iar apoi au ajuns pe numele meu.
- de fiecare data a fost intocmit un contract de vanzare-cumparare
- eu eram major atunci cand s-au trecut proprietatile pe numele meu

acum, intrebarea: chiar are sanse parintele sa-si recupere proprietatile, dovedind ca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare eu nu am avut acea suma de bani.. (in contract insa se specifica atat din partea vanzatorului, cat si din partea cumparatorul ca a primit, respectiv a dat suma aceea de bani)

Mi se pare imoral ca parintele sa faca asa ceva, insa imoral ar fi sa poate cineva sa-si recupereze un bun dupa ce l-a dat altcuiva (mai ales in cazul meu, ca nu au trecut direct de pe numele parintilor pe numele meu... acum ca stau sa ma gandesc, ar trebui in primul rand sa dovedeasca ca bunica mea nu a avut banii respectivi, iar abia dupa ar putea trece la mine.)
vreau sa stiu cat de mari sunt sansele ca parintele sa poata sa faca asa ceva, chiar daca procesul va dura cativa ani).

Va multumesc pentru atentie si pentru eventuale raspunsuri !
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2007
john127, utilizator
Cel mai recent răspuns: john127 , utilizator 17:17, 23 Noiembrie 2007
Intrebare: cand a murit bunica?

Am inteles bine?
1. Contract de vanzare -cumparare de la parinti la bunica
2. Contract de vanzare - cumparare de la bunica la dvs? Acesta este cu rezerva uzufructului?
In opinia mea, daca a fost intocmit un contr de vanzare cuparare de fiecare data, nu se mai poate anula contr de vanzare. Ar foarte greu sa obtina acest lucru.
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri !

Si ca sa raspund la intrebari:
"cand a murit bunica?

1. Contract de vanzare -cumparare de la parinti la bunica
2. Contract de vanzare - cumparare de la bunica la dvs? Acesta este cu rezerva uzufructului?
"
Un lucru care nu l-am mentionat si poate influenta (nu stiu), este ca bunica era bolnava atunci cand a semnat actele. Era in pat bolnava, notarul a si specificat acest lucru pe langa contractul de vanzare-cumparare.
In momentul acela nu mai avea mult de trait.. cu precizie nu stiu sa va spun acum, dar nici macar 1 luna dupa ce a semnat actele nu a mai rezistat, daca nu ma insel :(

1. contract de vanzare-cumparare ---> X catre parinti ( in timpul casatoriei )
2. contract de vanzare-cumparare ---> parinti catre bunica
3. contract de vanzare-cumparare ---> bunica catre mine

Nici asta nu stiu daca are multa importanta, insa de fiecare data s-a specificat si semnat ca in contractul de vanzare-cumparare ca suma respectiva a fost primita / platita ( in fata unui notar bineinteles ).

Chiar nu imi face placere sa discut aceasta problema, insa daca nu ar fi existat toate certurile din ultima perioada, as fi stat linistit.

P.S. mai exista 2 proprietati achizitionate in timpul casatoriei de catre parintii mei, insa acelea sunt pe numele buncii din partea tatalui meu. nu ma intereseaza acestea, insa ca fapt divers am zis sa amintesc si de alea.
john127, utilizator
:)):)) Vorbesc limbi straine?

Omule! Cand a murit bunica?
Crezi ca intreb la misto? Nulitatea relativa pentru lipsa de discernamant nu se poate invoca decat in termenul de prescriptie de 3 ani. Capisci?
romascanu, moderator
john127 a scris:

Si ca sa raspund la intrebari:
"cand a murit bunica?

:)):))

Omule! Cand a murit bunica?
Crezi ca intreb la misto? Nulitatea relativa pentru lipsa de discernamant ... reductiunea liberalitatilor si altele se prescriu in termen de 3 ani. Capisci? Nu intreb la plesneala.

Nu te-am intrebat nici cat a mai trait nici cat a suferit ci cand a murit.
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager valentin8902 valentin8902 prin anul 2007 am semnat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, eu fiind nuda proprietate a imobilului iar unchiul meu cumparator al dreptului de ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate in ce consta? Eu20 Eu20 Am o nelămurire vreau sa stiu daca am vreun drept de moștenire din partea tatălui meu iar la randul tatălui meu care a decedat vrem sa stim daca avem vreun ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune !!! ion23 ion23 Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate cu cateva informatii utile. Pe scurt, bunicii mei din partea mamei aveau 2 proprietati (1 apartament si 1 gospodarie ... (vezi toată discuția)