Dupa multe discutii foarte neplacute, m-am gandit ca ar fi bine sa incep sa ma informez deja in cazul in care se va ajunge si la asa ceva.
Parintii mei trec printr-un divort, iar eu sunt undeva la mijloc..
Problema mea este urmatoarea:
- am 2 proprietati pe numele meu, pe care tatal meu m-a amenintat ca mi le ia inapoi printr-un proces, iar eu voi beneficia numai de 1 patrimea din suma proprietatilor respective
- aceste proprietati au fost intai pe numele parintilor mei ---> dupa care au fost pe numele bunicii mele (care a decedat) ---> iar apoi au ajuns pe numele meu.
- de fiecare data a fost intocmit un contract de vanzare-cumparare
- eu eram major atunci cand s-au trecut proprietatile pe numele meu
acum, intrebarea: chiar are sanse parintele sa-si recupere proprietatile, dovedind ca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare eu nu am avut acea suma de bani.. (in contract insa se specifica atat din partea vanzatorului, cat si din partea cumparatorul ca a primit, respectiv a dat suma aceea de bani)
Mi se pare imoral ca parintele sa faca asa ceva, insa imoral ar fi sa poate cineva sa-si recupereze un bun dupa ce l-a dat altcuiva (mai ales in cazul meu, ca nu au trecut direct de pe numele parintilor pe numele meu... acum ca stau sa ma gandesc, ar trebui in primul rand sa dovedeasca ca bunica mea nu a avut banii respectivi, iar abia dupa ar putea trece la mine.)
vreau sa stiu cat de mari sunt sansele ca parintele sa poata sa faca asa ceva, chiar daca procesul va dura cativa ani).
Va multumesc pentru atentie si pentru eventuale raspunsuri !
Ti-am raspuns in post-ul anterior...
Am si mentionat ca nu stiam daca poate influenta acest lucru.
Bunica a murit la putin timp dupa ce a semnat contractul de vanzare-cumparare.. pana intr-o luna daca nu ma insel.
Stii cand m-am nascut eu? La cam 9 luni dupa ce parintii mei s-au casatorit... Acum stii cati ani am?
:P
Avand in vedere ca ti s-a spus ca in functie de cat timp a trecut de la incheierea contractului, iar acesta s-a incheiat ptin inainte de decesul bunicii, CAND anume s-a incheiat acest contract, cand anume a survenit acest deces? EXACT!!! Anul asta, in 2000, cand?
Imi cer scuze, nu am stiut ca are vreo important acest lucru. Credeam ca este de ajuns sa va comunica intervalul de timp intre incheierea contractului si decesul bunicii.
Deci, contractul a fost incheiat aproximativ pe data de 17 decembrie 2003, iar bunica a decedat pe data de 23 decembrie 2003.
(verific in seara asta ca sa fiu sigur, ca nu am contractele acasa)
Detalii succesiune !!!
ion23
Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate cu cateva informatii utile.
Pe scurt, bunicii mei din partea mamei aveau 2 proprietati (1 apartament si 1 gospodarie ... (vezi toată discuția)