Am avut un proces de partaj în instanță în care tocmai s-a pronunțat sentința. Am cerut partajartea unui teren intravilan de 1200mp cu deschiderea la stradă de 19m.
În anul 2005, am angajat un cadastrist pentru a face cadastrul terenului pentru că mă înțelesesem cu sora mea să-i cumpăr dreptul ei asupra a 1/2 din acest teren. Ulterior nu a mai fost de acord să-mi vândă partea ei. Atunci, pentru că omul cu cadastru avea toate actele necesare, l-am rugat să facă o documentație de dezmembrare în două loturi cu deschiderea de 9,5m la stradă. După ce a ieșit documentația, am dus-o la notariat pentru a semna partajul voluntar. Sora mea a refuzat să vină să semneze contractul de partaj. Ulterior am rupt orice relație cu ea.
În anul 2009 am deschis un proces de partaj în instanță, în care am cerut împărțirea în alt mod decât în acea documentație cadastrală, și anume în două loturi unul în față iar celălalt în spate cu o cale de acces. Aflasem între timp că dacă vom împărți terenul în două loturi cu deschiderea de 9,5m, loturile rezultate nu vor mai putea fi construibile. Eu vreau să construiesc aici o locuință, în care să poată locui și mama noastră, a mea și a pârâtei, care locuiește acum singură în jumătate din casa părintească ce i-a revenit în urma divorțului de tatăl nostru decedat, casă ce se află pe acest teren care ne-a revenit nouă.
Casa a devenit o paragină. Anul trecut un țigan a forțat ușa de la intrare, a pătruns peste mama, a bătut-o și a violat-o. Pe sora mea, care o dușmănește pe mama de zeci de ani, nu a interesat-o. Soțul meu a fost chemat de poliție la fața locului la 2 noaptea, el s-a dus cu mama la procesul care a urmat plângerii penale. Noi suntem acum în dușmănie cu neamul țiganului, care ne acuză de implicare în condamnarea lui la 5 ani de pușcărie.
Pentru că nu am putut construi în 2005 o casă solidă, așa cum am dorit, mama fiind nevoită să locuiască în casa ei coșcovită din paiantă, pentru violul din 2009 eu și mama o consider pe sora mea autorul moral.
Acesta a fost motivul pentru care am decis anul trecut să pun capăt stării de indiviziune, și am apelatb la instanță.
La alegerea variantei de partajare, avocata surorii mele a invocat faptul că am avut o înțelegere atunci când am făcut documentația cadastrală de dezmembrare la care ea nu renunță, (deși a refuzat în 2005 să semneze partajul la notariat) și a cerut instanței ieșirea din indiviziune conform acelei documentații. Nu este adevărat. Eu am făcut acea documentație pentru a înceta starea de conflict generată de deținerea în indiviziune a terenului.
Instanța, prin sentința pronunțată spune:
” Expertul topograf a întocmit o propunere de lotizare (varianta 1) în conformitate cu această partajare, pe care instanța urmează a o valida, întrucât, pe de o parte, ea este expresia voinței anterioare a părților, care are valoarea unui contract (partajul nefiind un act solemn, el este valabil încheiat chiar în formă verbală), iar pe de altă parte, această variantă este una echitabilă, ambele loturi având aceleași dimensiuni pe laturi și aceeași deschidere la strada principală. Întrucât loturile formate au valori egale, nu se impune stabilirea de sulte.
Reclamanta nu poate reveni unilateral asupra voinței de partajare anterior exprimate, înțelegerea părților impunându-se atât acestora, cât și instanței, care nu ar putea-o desființa, indiferent de argumentele prezentate de reclamantă cu privire la posibilitatea de a construi pe loturile astfel formate.”
Întrebarea este ce șanse aș avea ca în recurs să schimb această soluție dată de Judecătoria Buftea? Eu nu revin unilateral asupra acelei înțelegeri. Prima care a refuzat-o a fost sora mea, atunci când a refuzat să vină să semneze. Acesta a fost motivul pentru care am apelat la instanță.
Deși terenul a fost evaluat la 66.000 euro, calea de atac la care am dreptul este recursul în 15 zile de la comunicare. Nu ar fi trebuit să am drept și la apel?
Nu sunt supuse apelului hotararile judecatoresti date in prima instanta in cererile introduse pe cale principala privind pensii de intretinere, litigii al caror obiect are o valoare de pana la 100.000 lei(1 miliard leivechi) inclusiv, atat in materie civila, cat si in materie comerciala, actiunile posesorii, precum si cele referitoare la inregistrarile in registrele de stare civila, luarea masurilor asiguratorii si in alte cazuri prevazute de lege.
Daca va incadrati, solicitati recalificarea caii de atac din recurs in apel!
Îmi puteți spune care este articolul potrivit căruia partajul este valabil chiar și în formă verbală?
Cum poate fi practic partajat un teren în formă verbală?
Ce atașez la dosarul de autorizare a construirii, dacă nu există o formă scrisă, pentru că am făcut un partaj verbal despre care instanța spune că este valabil?
Am observat că de fiecare dată cei care dau răspunsuri spun că ar fi fost bine să vadă tot dosarul pentru a da un sfat în cunoştinţă de cauză.
Mi-a venit o idee. Am creat site-ul www.partaj.webs.com, pe care am postat tot dosarul. În acest fel sper să pot prezenta lucrurile uşor şi complet.
Deci, la Judecătoria Buftea s-a judecat fondul unui proces de partaj şi s-a pronunţat o sentinţă pe care eu o consider o aberaţie, o născoceală fără nici un temei legal. Cred că este vorba de o sentinţă comandată de partea adversă care este plină de bani, aşa cum tot aud că se practică în Justiţia din România. Nu am dovezi că s-a dat mită, dar nu-mi pot explica altfel soluţia pronunţată.
Puteţi intra pe adresa www.partaj.webs.com şi să apreciaţi singuri dacă este o sentinţă legală sau este dată "la comandă".
Postarea mea nu creează nimănui nicio obligaţie. Am întâlnit însă pe forum avocaţi care practică această meserie cu pasiune şi dăruire. Se implică în câte un caz şi încearcă să-l analizeze pe toate feţele, încercând sincer să dea o mână de ajutor unui om necăjit. De cele mai multe ori avocaţii spun că ar fi fost bine dacă ar fi avut toate datele din dosar pentru a da un sfat cât mai complet.
Eu am venit cu acestă idee, de a posta dosarul pe un site gratuit creeat pe webs.com, unde am văzut că şi dvs. aveţi propriul dumneavoastră site de avocat.
Regret să constat că ideea mea este primită cu atâta reticenţă de dvs.
Vorba românului: "ªi-aşa-i rău, şi-aşa nu-i bine!" :sorry:
Am intrat pe acest forum pentru a încerca o discuţie pe marginea unei Sentinţe pronunţată de Judecătoria Buftea, fără să se ţină seama de documentele din dosar (deşi am atras atenţia instanţei printr-o Cerere de îndreptare a erorilor materiale imediat după IAP), de raportul de expertiză în construcţii şi de situaţia concretă de la faţa locului. Consider că este o Sentinţă netemeinică şi nelegală pe care am atacat-o cu RECURS.
Pentru a putea discuta pe marginea sentinţei, era nevoie de toate datele din dosar, aşa că le-am pus pe un site, pentru a putea fi uşor accesate de oricine doreşte.
Cine nu doreşte, să nu le acceseze.
Numai că într-o zi s-ar putea îmtâmpla să fie chiar el victima unei astfel de sentinţe. E bine să înveţi din necazurile altora, că la Buftea sunt mii de dosare pe rol.
Dumneavoastră doamna Piceva aveţi cabinetul în Bucureşti, Sector 2. Acesta este vecin cu oraşul Voluntari, care este în aria de competenţă a Judecătoriei Buftea. Poate că veţi avea clienţi din Voluntari, sau chiar din Afumaţi de la mine (la doi paşi de Voluntari) şi veţi ajunge la Judecătoria Buftea înarmată cu probe zdrobitoare cu care credeţi că veţi câştiga procesul fără nicio problemă.
Nu-mi sunteţi "subordonată", dar e bine să ştiţi ce vă aşteaptă acolo.
Sucesiune
tomasso
Am primit hotararea Judecatoriei in urma sucesiunii , conform careia mie si surorii mele ne-a fost atribuit un teren extravilan cu suprafata de 2100mp intr-o ... (vezi toată discuția)