avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie sau comun acord?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie sau comun acord?

Buna seara! as avea si eu o nedumerire. Peste o luna imi expira concediul de crestere si ingrijire copil de 2 ani. Nu mai vreau sa ma mai intorc la vechiul loc de munca. Ce pot face ca sa-mi retrag cartea de munca? si cu cat timp inainte?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 14:26, 24 Noiembrie 2007
in momentul in care copilulu implineste 2 ani, inceteaza suspendarea cim. teoretic te poti intoarce la serv. poti merge cu cateva zile inainte, depui o cerere prin care soliciti incetarea cim cu acordul partilor incepand din data in care implineste copilul 2 ani. ideal este sa o si aprobe angajatorul.daca nu vrea nici cu forta nu te poate tine. mergi si vorbeste cu ei. mai exista si demisie cu sau fara preaviz, sau datorita unei indisciplini grave.ex. absente nemotivate multe. mergi si discuta cu angajatorul.
chiriachez a scris:

Buna seara! as avea si eu o nedumerire. Peste o luna imi expira concediul de crestere si ingrijire copil de 2 ani. Nu mai vreau sa ma mai intorc la vechiul loc de munca. Ce pot face ca sa-mi retrag cartea de munca? si cu cat timp inainte?
Multumesc!


In mod normal pe postul Dvs a fost angajata o persoana cu CIM pe durata determinata, pana la revenirea Dvs in activitate ( sau asa ar fi trebuit). Cel mai corect ar fi sa mergeti la firma si sa le comunicati intentia de a nu mai reveni. La data la care copilul implineste 2 ani trebuie sa reveniti la locul de munca, angajatorul intocmeste actul de reluare a activitatii, si cu aceeasi data se poate desface contractul de munca, daca va accepta cererea de incetare a activitatii prin acordul partilor, sau demisia fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in cic - cum procedez? eumihaela eumihaela Buna ziua, In ianuarie fiul meu implineste 2 ani. Nu doresc sa ma mai intorc la locul de munca pe care il aveam inainte de a intra in CIC (si unde am si ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua Care este procedura de revenire din conceduil pt crestere copil? Copilul implineste doi ani in 22 februarie 2012. Suspendarea inceteaza in data de ... (vezi toată discuția)