avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si incredintare minori - probleme cu instanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si incredintare minori - probleme cu instanta

buna ziua,

cred ca nu sunt tratata corect in instanta si as dori sa imi confirme cineva aceasta.

pe scurt, am depus cerere de divort si-apoi o ordonanta de incredintare a minorului de 4 ani, fetita.
1. pentru ca am fost nevoita sa parasesc domiciliul conjugal si sa ma mut in alt oras, am adus documente care atesta ca am o locuinta (casa + curte, inchirie pe 10 ani) si o slujba sigura (sunt pedagog) , instanta a inteles ca ma mut provizoriu. asa a scris in motivarea deciziei.

2. desi martorul partii adverse a declarat ca vizita zilnic copilul (locuieste in acelasi imobli), instanta a inteles ca m-a ajutat sa-l cresc.

3. desi partea adversa lucreaza de dimineata pana seara tarziu (4,5 zile pe luna nu e nici noaptea acasa) instanta nu a cerut oficial orarul de lucru, desi avocatul meu a solicitat acest lucru. cele doua institutii (una privata si una de stat) de la care am solicitat programul de lucru al fostului meu sot ma duc de nas de aproape o luna.

4. partea adversa a dus impotriva mea (la ordonanta de incredintare minori) niste file A4 reprezentand presupuse convorbiri de pe Yahoo mess, intre mine si un oarecare amant. desi am demonstrat ca mi-a fost sparta parola si ca acele conversatii sunt usor de falsificat, instanta le-a acceptat.

nu inteleg de ce nu am primit copilul. am facut apel si l-am pierdut si pe acela. mai mult, sunt obligata sa platesc 1.500 ron, cheltuieli de judecata, in conditiile in care nu am auzit sa se fi solicitat acest lucru. am verificat procesele de acest tip pe ultimii doi ani si cea mai mare suma de plata a fost 500 de lei. de ce sunt eu obligata sa platesc atat?? avocatul mi-a spus ca singura care de atac ar fi posibila atunci cand voi fi data in judecata pentru neplata...

5. am depus cerere pt program de vizita. nu mi se permite sa vad copilul de aproape trei luni. cateva minute pot vorbi la telefon. e manipulat infiorator. imi spune ca nu vrea sa vina sa ma vada fiindca. .. nu o sa-l mai vada pe tata.
instanta a cerut audierea celui mic... e legal sa audiezi un copil de 4 ani care abia vorbeste? cum stie instanta ca acel copil nu a fost manipulat?

6. am depus cerere de stramutare pentru procesulde divort in curs. am pus la dosar dovezi ca familia ex-sotului este foarte bogata, ca doi dintre membrii ei sunt implicati politic, au fost parlamentari in mandatul trecut, sunt sefi de filiale judetene in partidul de la putere.
mi s-a dat termen la sfarsitul lui februarie si nu mi s-a permis suspendarea procesului.

ce sa mai fac?
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
manuelaf, utilizator
Cel mai recent răspuns: manuelaf , utilizator 10:33, 20 Septembrie 2010
Deocamdata copilul este incredintat tatalui numai provizoriu, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a actiunii de divort; in cadrul procesului de divort instanta va lua o noua hotarare cu privire la incredintare si incercati sa va administrati probe in favoarea d-voastra.
avocat Cristina Popescu
am inteles ca incredintarea este doar provizorie. dar atata timp cat instanta nu mi-a dat copilul temporar, ma tem ca nici definitiv nu mi-l va da.
nu imi dau seama nici cum se mai pot administra probele in favoarea mea, cand instanta nu tine cont de ele.
instanta care a judecat ordonata, va judeca si divortul.

va multumesc pentru amabilitate.
imi pare rau... sincer!...dar dupa cum spuneati si d-voastra : sotu e bogat, si in romanica noastra se poate obtine ORICE cu bani...daca as fi in locul d-voastra as apela undeva in strainatate la un proces...dincolo copilul si mama sunt protejati ajutati...drepturile mamelor, si drepturile copilului...sau ceva de genu...nu ma pricep deloc in chesti de astea... stiu doar ca un copil trebuie sa stea cu mama lui, mai ales ca e asa de mica...am raspuns la intrebarea d-voastra ca va inteleg suferinta , am si eu un copilas de 6 ani si daca l-as pierde de langa mn as innebunii...daca ati avea vreo proba impotriva sotului care ar putea sa fie decazut din drepturile parintesti...nu stiu ce sa va zic...dar va doresc din suflet sa va putet strange printesa cat mai repede in brate...mult noroc!
sa va angajati un avocat care sa va inteleaga problema atat juridic cat si emotional.
in primul rand faceti cerere de preschimbare a termenului de judecata .
aveti sanse sa vi se stabileasca un termen mai scurt.
sentinta de apel poate fi atacata cu recurs, de ce vi s-a spus de catre avocat ca nu mai puteti face nimic ??
daca tatal copilului a castigat procesul si pe fond si in apel, este normal sa fiti obligata la plata cheltuielilor de judecata pe care acesta le-a facut .
si suma este in cuantum de 1500 de orn, pt. ca reprezinta cheltuielile dosarului pe fond si al celui de apel.
dar avocatul dvs. ce face ? daca a observat sau chiar si dvs. daca ati observat ca instanta a inteles gresit un aspect din dosarul dvs., tb. sa-i atrageti atentia ca doar este vb . de viata dvs.

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat urgent Daniel35 Daniel35 Pentru a....5 sau a 6-a oara sunt in divort,divortul fiind bagat de fiecare data de sotie la indemnul...soacrei.Dupa ce in Oct 2009 s-a renuntat la ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui minor iulia2000 iulia2000 Sunt despartita in fapt de sot de 2 luni.Pt ca nu vroia sa comunice si sa dea bani pt copil am deschis o actiune de pensie alimentara.Lucrul asta l-a enervat f ... (vezi toată discuția)
Ordonanta prezidentiala program vizitare minor detalii Ony2k2 Ony2k2 Buna ziua, Dupa o perioada relativ linistita cu fosta sotie a sotului meu, mai nou a inceput din nou circul. Refuza sa-l lase pe tata sa-si petreaca cu ... (vezi toată discuția)