Buna ziua,
In luna iunie (08.06.2010) am platit unei firme din Olanda, prin banca, o suma in Euro pentru o lista de produse ce trebuiau livrate catre firma mea in baza unei facturi (invoice).
Mentionez ca nu am incheiat un altfel de contract cu firma respectiva.
Am primit cu intarziere doar o parte din produse. Cel mai valoros produs (2500 E) nu
mi-a fost trimis nici pana azi 16.09.2010.
Exista vre-o cale de atac?
Cu multumiri,
Mihaela Ghica
1. invoice-ul (factura fiscala) , desi nu este un act juridic, atesta existenta raporturilor comerciale intre parti, prin urmare, nu va fi nevoie sa faceti dovada existentei unui contract comercial intre parti, perfectat anterior emiterii si achitarii invoice-ului.
2. In al doilea rand, in materie comerciala, prin derogare de la dispozitiile codului civil cu privire la proba actului juridic, exisenta contractului poate fi probata cu e-mail-uri, fax-uri, inclusiv cu martori.
3. In al treilea rand, cand va referiti la un contract, tb. sa aveti in vedere ca d.p.v. juridic, contract inseamna acord de vointa iar nu inscrisul constatator.
4. In concluzie, dp. ce stabiliti competenta, aveti posibilitatea sa formulati orice cale de atac considerati ca este optima ( daune-interese, rest. suma etc)
5. Cel mai bine ap.la un avocat pt comp.si act.