avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartamentul parintilor ipotecat si sorã avarã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartamentul parintilor ipotecat si sorã avarã

Buna ziua,

Va rog sa ma scuzati, va multumesc.
Ma numesc Cristina, am 31 de ani si locuiesc in Bucuresti impreuna cu parintii mei.
Sunt casatorita si am o fetita de 4 ani.
Am o sora mai mare cu 4 ani si ea casatorita.
Aseara am avut o cearta cu tatal meu, si ma gindesc sa plec impreuna cu sotul si copilul la parintii sotului pina reusim sa gasim alta solutie.
Problema este ca noi am investit foarte multi bani aici in apartament si din pacate nu putem sa ne mai bucuram de confortul creat, suntem nevoiti sa plecam...

Acum cred, ca mai multe detalii v-ar ajuta mai mult sa va dati seama de situaie si sper ca nu va deranjez.
Parintii mei au ajutat-o in 2002 pe sora mea si sotul ei sa obtina un apartament de 2 camere prin ajutorul oferit unei persoane batrine.
Intelegerea fiind ca atit timp cat ei platesc (in jur de 100-130 RON) cheltuielile de intretinere, curent, gaze, la blocul din Bd. Iancului unde locuia batrinul, sora mea impreuna cu sotul si copilul (atunci 4 ani) nu vor plati nici un leu aici in apartamentul de 3 camere unde locuiam si eu (atunci fiind studenta).
Asa sa si intimplat timp de 7 ani cind persoana batrina caruia ii plateau cheltuielile a decedat si conform intelegerii, au intrat in posesia apartamentului din Bd. Iancului.
La un an dupa ce ei au plecat, m-am casatorit si tatal meu mi-a spus ca apartamentul acesta de 3 cam. unde locuiesc cu parintii va ramine al meu pentru ca pe sora mea a ajutat-o precum v-am povestit mai sus.

Atunci impreuna si cu sotul meu am discutat posibilitatea unei renovari majore a apartamentului conditiile fiind cele standard lasate de cind a fost construit blocul in perioada socialista.
Mentionez ca nu a fost facuta nici o imbunatatire in perioada cind sora mea locuia cu noi si nu a platit niciodata nimic in casa la cheltuieli de intretinere sau alimente.
Eu trebuie sa recunosc ca nu am platit pina in anul 2002 cind am terminat studiile, dar incepind cu acel an l-am adus pe sotul meu sa locuiasca cu noi si am platit toate cheltuielile aferente inclusiv si cele ale parintilor. Este adevarat ca tata aduce uneori legume si oua chiar si carne de la tara (Dridu) reprezentind 15-20% din alimentatie, restul fiind procurata de la magazin si platita de mine si sotul meu. (v-am detaliat aceste fleacuri ca eu sint inca traumatizata dupa cearta de aseara cind tata mi-a reprosat ca datorita lui avem ce sa mincam).

Ma gindesc serios sa plec, dar cum sa fac ?
Cind am inceput sa investim bani in apartament am crezut ca ne vom putea intelege si in anul 2005, s-a ivit o posibilitate in judetul Ilfov (unde are sotul parintii), sa primeasca in folosinta coform unei legi de ajutor pentru tineri, un teren de 250 mp. pentru constructia unei case. Neavind posibilitati financiare excelente am apelat la o banca unde sotul meu a facut un credit de nevoi personale (30 000 euro), unde din pacate am fost nevoiti sa ipotecam acest apartament la care acum propietar este banca.
Casa nu am reusit sa o finalizam si am ajuns in situatia ca nici aici nu putem sa mai locuim datorita neintelegerilor si nici la casa nefinalizata, nefiind locuibila.
Sora mea si cumnatul nu recunosc ca au fost ajutati de parintii mei si urmaresc sa puna mina si pe acest apartament.
Sper ca ma puteti ajuta...

Va rog mult sa ma indrumati ce as putea sa fac.

Va multumesc mult !

Cristina
Cel mai recent răspuns: CristinaStoicescu , utilizator 10:41, 21 Septembrie 2010
exit vs exit a scris:

1. gajul este o garantie reala mobiliara, prin urmare numai bunurile mobile pot constiui obiect al gajului. Imobilele pot constitui obiectul unei alte garantii, denumita ipoteca.
2. Constituirea unei ipoteci nu are efect translativ cu privire la drept.de proprietate, ca atare titulari ai dr.de proprietate asupra imob. ipotecat sunt tot parintii dvs, cu care o sa va judecati, in ev.unui litigiu pentru obt.imbunatatirilor.
3. Puteti obt. contravaloarea imbunat. pentru cei 3 ani anteriori ( fiind un dr.de creanta)
4. In privinta probelor, legea statueaza o derogare importanta, dat fiind relatiile de rudenie si imposibilitatea morala de preconstituire a probelor, prin urmare veti putea proba si cu eventuali martori, prezumtii.

Cam atat.


Buna ziua,

Da, asa este, parintii mei sunt proprietari, dar sotul este titular al contractului de credit nevoi personale, cu banca la care a fost ipotecat ap. pe o perioada de 25 ani.
Eu am o dovada semnata de parinti la notariat cum ca am investit in faza initiala 8000 euro, dar investitia a continuat fiind si mai increzatori ca parintii ne vor face acte de proprietate pe ap. si au tot aminat pina am ajuns aici. Noi chiar am vrea sa continuam renovarile dar avem suspiciunea ca nu vom fi proprietarii acestui ap. niciodata si nu vrem sa mai riscam daca nu exista o solutie juridica ferma in acest sens.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit ipotecar in caz de divort elenatoader elenatoader Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat in urmatoarea problema. Am doua credite ipotecare la care sunt eu titular iar sotul este coplatitor:un ... (vezi toată discuția)
Ajutor - riscuri girant credit ipotecar zimbet zimbet buna ma numesc claudia si am girat ap pt sora mea cu mama mea care a decedat ,eu detin 75la suta din ap iar sora cu tata vitreg detin 25 la suta impreuna ,de ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!!! maryus777 maryus777 Buna ziua! Am nevoie de un sfat, practic nu mai stiu cum sa procedez. Asadar: - in 2006, sora mea a fost convinsa de 2 amici sa zic, sa vorbeasca cu ... (vezi toată discuția)