avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intoarcerea la serviciu dupa indemnizatie crestere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intoarcerea la serviciu dupa indemnizatie crestere copil

Buna, cine ma poate lamuri si pe mine in legatura cu intoarcerea mea la serviciu dupa indemnizatie crestere copil 2 ani.Patronii vor sa ma dea in somaj, trebuie sa primesc un salariu compensat din partea firmei??
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 15:46, 16 Septembrie 2010
Da, in afara de lichidarea drepturilor salariale si plata concediului neefectuat (daca aveti restant dinainte de intrare in cic) sunt obligati sa va acorde un salariu compensatoriu conform contractului colectiv de munca la nivel national sau mai multe chiar daca aveti contract colectiv la nivel de unitate si s-au negociat mai multe salarii ca si compensare in cazul concedierii din motive neimputabile salariatului.
da
Dvs trebuie sa va duceti la serviciu inainte de expirarea perioadei CIC si faceti o cerere(inregistrata) de reluare a activitatii.
Angajatorul trebuie sa faca o decizie de reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM, decizie pe care o va inregistra la ITM.
Incepand cu urmatoarea zi din data in care copilul dv implineste 2 ani va veti prezenta la serviciu.
Angajatorul va notifica cu privire la decizia de concediere, va acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare(in aceasta perioada puteti absenta 4 ore/zi pentru a va cauta un alt loc de munca).
In cazul concedierii, veti primi un salariu compensatoriu (cf CCMUNN 2007-2010),daca nu aveti cumva un alt contract colectiv de munca la nivel de unitate/sector/ramura ,care sa prevada acordarea unui numar mai mare de salarii compensatorii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ioanatm ioanatm Buna ziua, Daca o firma din domeniul constructiilor are 13 angajati si vrea sa concedieze 5, cate zile preaviz trebuie sa acorde, 15 sau 20? Intreb asta ... (vezi toată discuția)
Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)
Concediere dutzu dutzu buna ziua! am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)