avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bilet la ordin inscris la CIP
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bilet la ordin inscris la CIP

Buna ziua!

Am nevoie de indrumari privitor la urmatoarea problema:

Am incercat sa deschidem un nou cont la o banca si ne-au spus ca avem un bilet la ordin inscris la CIP. Nu cunosteam asemenea situatie a firmei noastre si ca atare am demarat niste verificari.

Am aflat ca o angajata incompetenta a unei societati ce ne furnizeaza marfuri care nu a facut verificarile necesare, sau nu a acordat atentie instructiunilor primite a depus un bilet la ordin ce trebuia de fapt returnat pentru ca valoarea fusese deja achitata. Noi nu am primit nici o instiintare prealabila de la respectiva societate (de altfel nici nu aveam cum sa primim o instiintare pentru ca plata facturii respective a fost efectuata cu mult inaintea datei scadente) si de asemenea nici o instiintare ulterioara de la banca unde avem contul respectiv deschis cum ca nu am avea fonduri suficiente pt respectivul bilet la ordin.

As dori sa stiu daca se poate face ceva pentru remedierea situatiei.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: claudiaaydogan , utilizator 19:32, 16 Septembrie 2010
daca BO era in termenul de valabilitate banca nu are obligatia de a va anunta ca nu aveti bani in cont(desi multe banci fac asta si eu personal o consider o chestie corecta si de bun simt). banca trebuia sa va ceara acordul doar daca biletul era iesit din termenul de valabilitate.
daca din pacate biletul era in termen, puteti obtine in instanta o ordonanta presedentiala prin care sa vi se recunoasca plata pe care ati realizata-o cu mult inainte ca fiind aferenta acelui bilet si deci ca acesta nu mai trebuia introdus in circuitul bancar. in acest document se va preciza si ca se va radia inscrierea in CIP. va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat!
multumesc pentru indrumari. de fapt biletul la ordin era in alb, lasat drept garantie. au fost eliberate catre noi mai multe facturi fiscale pentru care am lasat un bilet la ordin in alb

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb ! PaulBogdan PaulBogdan Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : - sunt patronul unui magazin de imbracaminte/incaltaminte . Inainte de criza am luat de la o firma, pantofi ... (vezi toată discuția)
Incident de plata-inregistrat corect in cip? MARIANAV MARIANAV Va rog pe cei care ati trecut prin asta sau cunosteti legislatia sa ma indrumati daca am dreptate acuzand banca ca a publicat eronat pe CIP firma la care este ... (vezi toată discuția)
Preluare srl g2000 g2000 Buna ziua, daca voi prelua un SRL, prin cesiune de parti, as vrea sa ma asigur ca nu exista instrumente de debit de care eu sa nu stiu. cum pot sa ma asigur ... (vezi toată discuția)