Buna ziua , ma intereseaza sa infiintez o firma pentru o activitate de transport marfa , am un camion de 7.5 tone , nu este cine stie ce afacere , raman undeva cu 3000 - 4000 lei lunar in cel mai bun caz , in momentul de fata si de mult timp lucrez pe firma altuia dar asa nu mai pot continua ca el nu mai vrea sau oricum incearca sa scape de mine , tatal meu lucreaza ca sofer pe camionul acesta se pricepe destul de bine la ce face , imi pare rau sa distrug tot acum , sa vand masina el sa se angajeze la vreun nebun de patron sa-l trimita zi si noapte cine stie pe unde si in ce conditii , asa in familia parca ar merge cat de cat cu toate ca la ce se intampla in tara noastra devine spre imposibil de a mai face ceva cinstit , poate ca mai bine am insela si fura toti sau am sta degeaba ; nu stiu ce fel de firma sa aleg , cum pot sa evit plata unor taxe sau sa platesc mai putin decat un SRL ,1) daca lunar facturez maxim 8000 lei cu tva , 2) tatal meu ar putea fi singur angajat ; 3) camionul e al meu dar i-l pot vinde , eu stiu, ceda;
Parerea mea este ca pentru o astfel de activitate cea mai simpla solutie ar fi un PFA neplatitor de TVA (trebuie sa nu se factureze mai mult de ~38000 lei / an), impozitat in sistem real.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.