avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Solicitare act aditional la contractul de credit cf ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Solicitare act aditional la contractul de credit cf OUG50/2010 prin Posta

Buna ziua!
Data de 19 septembrie este ultima zi in care contractele de credit aflate in derulare poi fi aliniate la prevederile OG 50/2010 prin semnarea acelor acte aditionale.
Maine as vrea sa cer acest act aditional spre studiu printr-o scrisoare cu confirmare de primire. Astfel, conform art. 95 , alin.2 din OG50/2010 solicit actul aditional in termen insa pana ce acesta imi va fi comunicat( sau nu :) ) respectiv semnat de catre mine, vor trece cele 90 de zile.
Intrebarea mea este: daca acest act aditional imi va fi comunicat totusi de catre Banca, dupa 19 septembrie 2010 se va considera acceptare tacita sau Banca este obligata sa astepte raspunsul meu.
Mentionez ca in cazul in care i se da solicitandtului actul aditional spre studiu, nu stiu care ste termenul in care acesta trebuie sa il semneze sau sa il conteste.
Cel mai recent răspuns: atlasconsult , utilizator 17:11, 16 Septembrie 2010
1. Atentie mare la trimiterea solicitarii prin posta cu confirmare de primire. S-ar putea intampla ca la nevoie, un avocat al bancii sa afirme in instanta ca acea confirmare de primire nu dovedeste continutul solicitarii si trimiterii dvs. prin posta. Asa ca mai bine, faceti solicitarea la registratura bancii si solicitati stampila si semnatura de conformitate a exemplarului ramas la dvs. cu cel depus.
2. Solicitarea dvs. precum si acceptarea sau neacceptarea continutului actului aditional trebuie comunicate in aceeasi forma indicata bancii. Daca nu ajungeti la un acord de vointe, puteti sesiza si ANPC si apoi instanta de judecata.
Ca multi altii si eu am contracte de credit care trebuie aliniate la prevederile OUG 50. Insa, aceasta ordonanta prevede la articolului 40, alin. 3:

“in cazul modificarilor impuse prin legislatie (cum sunt si cele de acum, privind rambursarea anticipata etc.) nesemnarea actelor aditionale de catre consummator este considerate acceptare tacita. In acest caz se interzica introducerea in actele aditionale a altor prevederi decat cele impuse prin legislatie. Introducerea in actele aditionale a oricaror alte prevederi decat cele impuse prin legislatie sunt considerate (!) nule de drept.”

Ca atare, eu am ales sa notific in scris bancile la care am credite ca accept tacit prevederile OUG 50, fara a fi necesara semnarea unui act aditional.

Evit astfel modificarea altor clauze care nu sunt prevazute in OUG 50.

Voi ce parere aveti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.u.g. 50/2010 bazilica2003 bazilica2003 Va salut, Am fost instiintat prin sms de catre banca la care am luat un credit auto (***-**) ca sa ma prezint sa semnez un act aditional in conformitate cu ... (vezi toată discuția)
Este valabil, in anumite conditii, un act aditional nesemnat de parti? burdy_1 burdy_1 Art. 95 alin. (5) din OUG 51/2010 a prevazut ca \\"Nesemnarea de catre consumator a actelor aditionale prevazute la alin. (2) este considerata acceptare ... (vezi toată discuția)
Dupa 17 septembrie si oug 50 shm shm Daca nu ma duc la banca sa semnez actele aditionale pana in 17 septembrie au dreptul sa considere ca este acceptare tacita a conditiilor impuse de banca. (vezi toată discuția)