avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel la decizia de divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel la decizia de divort cu minori

Buna ziua.
Pe data de 21 iulie 2010 am primit decizia de divort, minorul de 1, an si 9 luni fiindu mi incredintat, iar tatal avand drept de vizita de 2 ori pe luna iar in lunile iulie si august cate 3 zile. plus plata unei pensii alimentare de 125 ron. de la data introducerii cererii. Cererea de divort a fost introdusa la data de 1 martie 2010. Pana in momentul de fata am primit de la fostul sot o singura data in luna iulie pe 31, dupa pronuntarea divortului, pensie pt copil in val de 125 ron. A platit doar pt luna iulie. Din iulie nu am mai primit nici un ban, si nici pt lunile din urma. A adus de 2 ori din august si pa na acum cateva fructe care nu ar costa mai mult de 10 lei. In august a despus un memorium sau a facut apel nu am inteles exact, cred ca cu privire la programul de vizita, si abea azi am aflat cand am fost sa rezolv cu hotararea de divort sa o fac definitiva si irevocabila nestiind ca el facuse apel.
Intrebarea mea este : poate obtine mai mult de 2 ori pe sapt avand in vedere faptul ca el nu si intretine copilul ? si ca a platit o singura data pensie pt el.???
Va rog frumos sa-mi da-ti un raspuns.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Agnes22 , utilizator 22:19, 16 Septembrie 2010
Apelul a fost formulat numai pentru programul de vizitare al minorului sau si pentru alte motive ?
depinde ce motive are apelul.dar daca unul dinre motive este cel legat de vizite, nu va putea obtine mai mult.
Maine aflu exact ce a scris in apel. Dar din cate am inteles de la el e pt dreptul la vizita. Oricum tot ce face e pt a ma necaji. De copil nu se ingrijeste si nu s-a ingrijit nici cand eram sot si sotie. Inca o intrebare va rog, pentru plata pensiei retroactiv adica din luna martie de cand a fost introdusa cererea si pana in luna august, exceptand iulie luna pt care a platit. pot face ceva ... pot formula o intampinare la apel precizand si acest aspect.?? si faptul ca ma amenintat cu martor langa mine si mi a trimis diverse mesaje in care ma face in tot felul si ma ameninta ???
In principiu in intampinarea pe care o veti formula trebuie sa va formulati apararea fata de motivele apelului.Puteti aminti si faptul ca nu a platit pensia de intretinere pe lunile anterioare si faptul ca si la acest moment continua sa foloseasca metoda intimidarii prin amenintare.
Pentru pensia retroactiva daca nu o va plati, va trebui sa procedati la executarea silita a hotararii, insa daca nu are bunuri in proprietate sau venituri va fi greu de recuperat.
Mai exista posibilitatea formularii unei plangeri pentru abandon de familie, insa ramane sa analizati si sa vedeti daca plateste sau nu.
Va multumesc pt raspuns. Oricum nu ma afecteaza prea mult daca plateste sau nu. Servici momentan are. Ce doresc eu este sa nu primeasca drept la vizita mai mult decat i s a dat prima data. Credeti ca ar putea obtine mai mult de 2 ori pe luna avand in vedere faptele ??? Nu merita mai mult atata timp cat nu contribuie nici macar cu suma care i s a stabilit initial.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Dreptul la vizita camelot camelot sunt proaspat divortat, desi nu am sentinta de divort definitiva . in sentinta s-a specificat ca am dreptul sa-mi vizitez copilul de doua ori pe luna: a ... (vezi toată discuția)
Plata intretineri daca minorul locuieste pe perioada vacantei de vara cu cel care plateste susca lenuta susca lenuta asadar , situatia mea este aceasta... daca eu ìi platesc intretinerea,dar peste 2 saptamani si pe toata perioada de vara pina la inceperea noului an ... (vezi toată discuția)
Ce poate obtine? criss_nst criss_nst buna ziua!va rog mult daca ma puteti lamuri intr-o problema! am divortat in 2008 dupa o casatorie de fix 1 an,din mariaj a rezultat 1 copil (fetita) acum in ... (vezi toată discuția)